АКТУАЛЬНО

У церкві Пресвятої Трійці м. Вільнюса проходив І Міжнародний фестиваль «Мости мистецтва»

Четвер, 01 серпня 2019, 12:54
24 липня 2019 року у Вільнюсі за організаційного сприяння та підтримки Посольства України в Литовській Республіці, Українського культурного фонду при Міністерстві культури України, Громадської організації «Яскрава країна» (Україна), відбулося відкриття Першого міжнародного фестивалю музики, пісні й танцю «Мости мистецтва».

Відбувся концерт в Українській Греко-Католицькій Церкві Пресвятої Трійці м. Вільнюса за участі хору Чернігівського музичного коледжу імені Л. Ревуцького. Храм був переповнений слухачами-шанувальниками унікального українського хорового мистецтва.

Під час концерту лунали твори видатних українських композиторів-класиків Миколи Лисенка, Миколи Леонтовича, Анатолія Авдієвського, Володимира Стеценка, а також сучасних українських та європейських композиторів.

До присутніх з вітальними промовами звернулися посол України у Литві Володимир Яценківський, настоятель храму о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ, і голова ГО «Яскрава країна» Ольга Обласова.

У рамках заходу в центрі Вільнюса відбувся яскравий танцювальний флешмоб українських народних хореографічних ансамблів «Каприз» з м. Кременчук і «Світанок» з м. Кропивницький, свідками якого стали численні мешканці та гості литовської столиці.

Фестиваль, в якому беруть участь українські та литовські творчі колективи, охопив такі міста Литви, як Вільнюс, Тракай і Клайпеда.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next