АКТУАЛЬНО

«У цей буремний час під прапором молитви захистимо Україну», - владика Василь (Івасюк)

П'ятниця, 29 серпня 2014, 10:08
Про це сказав Єпарх Коломийсько-Чернівецький владика Василь (Івасюк) 28 серпня в Зарваниці під час Святої Літургії, звертаючись до прочан щорічної Успенської прощі.

«Жертва героїв Небесної сотні відродила повагу до синьо-жовтого стягу і зумовила духовне відродження зневаженої України. Кольори державного прапора України мають благословенну силу і надихають наш народ у боротьбі з ворогом».

«Український народ на Майдані захищав свою гідність бути людиною і йшов на смерть під кулі снайперів за незалежність», - наголосив архиєрей та заохотив кожного продовжувати щиро молитися і працювати на благо та задля незалежності Української Держави.

«Мільйон людей у неволі заплатили своїм життям за спроби побудувати «новий німецький порядок», «більшовицьку диктатуру світового пролетаріату»… Система відкидала Бога, нехтувала гідністю і правами цілих народів. Гіркі наслідки від панування цих нелюдських режимів ми пожинаємо й досі. А це війна нового типу на Сході України, і ми тут платимо життям своїх дітей».

Єпарх Коломийсько-Чернівецький підкреслив: «На території України йде війна і ми посилено просимо миру та припинення військових дій… Ви принесли до стіп Матері Божої особливе прохання про мир в Україні, благословення для себе і збереження життя воїнів української армії».

Літургію очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський владика Василь (Семенюк), який уділив ієрейські свячення двом дияконам: Богдану Гавришку, випускникові Тернопільської духовної семінарії та Папського східного інституту, який виконуватиме уряд префекта семінарії, та Юрію Стасюку, який після п'яти років навчання в духовній семінарії Тернополя продовжив формацію у римо-католицькій семінарії Барселони (Іспанія), а відтак служитиме українським заробітчанам в Іспанії.

Проща присвячена 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля. Митрополит Василь (Семенюк) нагородив вірних, які зберегли свою віру, медалями та подячними грамотами. Окремо вітав на прощі монсеньйора П’єра Паоло Філіколо, директора фундації «Мігрантес» Римської єпархії, яка опікується українськими заробітчанами в Італії, ректора римо-католицької духовної семінарії із Барселони отця Джозепа Марія Туруля та префекта семінарії о. Джезепа Серру. Вони отримали в дарунок пам’ятні ікони.

Відтак, освятивши воду, владики окропили нею вірних.

фоторепортаж

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next