АКТУАЛЬНО

«У цьому древньому храмі Львова хочу наголосити на ще одному виді християнської єдності – екуменізмі зустрічі», – Глава УГКЦ

Неділя, 09 червня 2013, 10:48
8 червня 2013 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, узяв участь в екуменічній молитві, що відбулася у Вірменському катедральному соборі в рамках акції «Ніч храмів» у Львові. Крім Предстоятеля УГКЦ, молилися: кардинал Курт Кох, президент Папської ради сприяння єдності християн, Архиєпископ Григорис (Буніатян), Глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, владика Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський РКЦ, владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, владика Борис (Гудзяк), Єпископ Єпархії УГКЦ святого Володимира Великого у Парижі.

«Цими днями в Києві ми разом із Його еміненцією Куртом Кохом та нашими православними братами роздумували над тим, як сьогодні в Україні будувати єдність між християнами. Ми говорили про різні види екуменізму: духовний, мучеників, таїнства Хрещення. Та в цьому древньому храмі Львова хочу наголосити на ще одному виді християнської єдності – екуменізмі зустрічі», – сказав у своєму слові Глава УГКЦ.

На думку Предстоятеля Церкви, коли зустрічаються дві особи, тоді можна вважати, що зустрічаються два всесвіти, а часто навіть два різні духовні досвіди, народи і Церкви. За його словами, така зустріч може стати моментом взаємного збагачення і нагодою бути разом.

«Візит Його еміненції в червні до Львова пригадує нам, як 12 років тому до нас завітав блаженний Папа Іван Павло II», – продовжив Блаженніший Святослав.

Верховний Архиєпископ УГКЦ також зауважив, що довгий час в цьому вірменському храмі знаходився склад ікон і собор був закритим для віруючих. Проте тоді, коли до Львова мав приїхати Папа Римський, його знову відкрили для вірних. «Бажаю, щоб ця зустріч стала зустріччю-преображенням, яка змінить нас і дасть нагоду бути разом і будувати єдність між християнами», – завершив Глава УГКЦ.

Кардинал Курт Кох у своїй промові акцентував, що християни повинні разом молитися і прославляти Бога. «Молитва є основою екуменічного руху. Ми маємо своїм життям свідчити Бога. Вдячний за цей вечір молитви. Сподіваюся, що ця зустріч принесе плід єдності», – сказав він.

Довідка. 7 - 9 червня у Львові проводили євангелізаційно-пасторальну акцію «Ніч храмів». У програмі акції – екскурсії храмами, концерти та відкриття мобільного музею Івана Павла ІІ. Захід було організовано в рамках Європейських днів християнської спадщини, щоб показати, що Європа є християнською.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next