АКТУАЛЬНО

У Турійську Луцького екзархату вірні УГКЦ вперше відсвяткували храмовий празник

Понеділок, 09 листопада 2020, 11:01
8 листопада Церква молитовно прославляє пам’ять св. великомученика Димитрія Солунського. Цього святого вшановують не лише на своїй батьківщині, а й на землях України.

З Божою допомогою на Волині, у містечку Турійськ, буде зведено храм, що носитиме ім’я цього славного солунського чудотворця і мироточця. У 2018 році на місці майбутньої святині екзарх Луцький Йосафат Говера освятив хрест. Через два роки, цієї погожої сонячної неділі, біля підніжжя хреста вперше відбулося богослужіння престольного празника. Соборну відправу малого водосвяття та Акафісту до святого Димитрія здійснили священники Луцького екзархату о. Іван Дутка, ієромонах Петро Ковальчук, ЗНІ, та о. Ігор Якимяк разом із вірними парафій Турійська, Ковеля та Іванич. Богослужіння відбувалося з дотриманням всіх карантинних вимог. Єдиним серцем і єдиними устами всі молільники благали Господа про благословення для Турійська, Волині і всієї України у скрутний час неоголошеної війни та небезпечної пандемії.

Наприкінці відправи всіх вірних та всю територію довкола майбутнього храму окропили свяченою водою. На згадку про перший храмовий празник кожен отримав іконку св. Димитрія мироточця. Побажаннями многоліття і співом величальної пісні на честь солунського чудотворця завершилися недільні святкування у Турійську.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://lutsk-ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next