АКТУАЛЬНО

У Турині відбулися Дні духовності Салезіанської родини

Понеділок, 22 січня 2018, 13:18
Упродовж 18-21 січня 2018 року у Турині проходили Дні салезіанської духовності. Перший день заходу був присвячений темі “Господи, дай мені цієї води!”. Від українських салезіан на цій зустрічі побував о. Максим Рябуха.

На 36-ті Дні духовності Салезіанської родини приїхало близько 400 представників із 22 різних монаших згромаджень та мирянських груп, приналежних до Салезіанської родини з усього світу.

Усе розпочалося Святою Літургією у храмі Святого Франциска Сальського, в якому свого часу молилися отець Боско, Мама Маргарита, перші салезіани, св. Домінік Савіо та інша молодь Ораторії.

Відтак у великому театрі на Вальдокко розпочалася урочиста частина відкриття заходу: представлення груп-учасників та слова вітання від о. Енріко Стазі, провінційного настоятеля П`ємонта і Валь-д`Аоста, а також о. Еузебіо Муньйоз, відповідального на світовому рівні за Салезіанську родину.

Центральним моментом першого дня стала промова генерального настоятеля салезіан о. Анхеля Артіме. Він зазначив, що на Вальдокко все говорить, і заохотив бути уважними не лише до промов і представлень, якими насичені ці дні, але також і до тієї живої історії, якою дихають усі стіни та майданчики цього святого місця.

Серед численних цікавих думок генерального настоятеля о. Максим Рябуха виділив три:

– коли відбувається ОСОБИСТА ЗУСТРІЧ (не формальна, бюрократична, а саме персональна) – серце особи, яку ти зустрів, лишається зворушеним;

– ми маємо ПРИЙМАТИ і СУПРОВОДЖУВАТИ кожну (=всіх) молоду особу, а не лише «окремих», «особливих» людей;

– «КУЛЬТУРА ПОКЛИКАННЯ» – це вчити про те, що життя є прекрасне тоді, коли воно дароване у служінні… Хоч, з іншого боку, ми часто просимо про різні форми служіння в нашої молоді, але «не маємо часу» запитати: як у тебе справи? Як життя?

На завершення о. Артіме заохотив: "Дивитися на нашу реальність – хоч би де ми перебували – очима віри. Такий погляд є сповнений надії та радості, бо свідомий того, що… навіть там, де я не можу дійти, Бог все одно дійде. Тоді твій погляд стає справді надійним та далекоглядним".

Щорічна світова зустріч Салезіанської родини в Турині тривала протягом чотирьох днів.

Західне бюро "Живого ТБ"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next