АКТУАЛЬНО

У Варшаві молилися за мир в Україні

Понеділок, 27 січня 2014, 11:47
У греко-католицькому Свято-Успенському храмі у Варшаві 26 січня молилися за мир та злагоду в Україні. Парох о. Петро Кушка, ЧСВВ, відправив Божественну Літургію, а відтак відслужив Молебень до Христа-Чоловіколюбця. З отцем Петром Молебень співслужив військовий ординарій Римо-Католицької Церкви в Польщі єпископ Юзеф Ґуздек, який з потреби серця спільно молився у важкі дні випробувань, що їх зараз переживає Україна.

Після Євангелія він звернувся зі словом до вірних, в основному заробітчан з України, які стривожені подіями у своїй країні. Єпископ, як ієрарх Латинської Церкви та громадянин Польщі, висловив слова співчуття та солідарності з українським народом, який переживає дуже важкі хвилини у змаганні за демократичну та правову Українську державу. Ієрарх заявив, що доручив своїм душпастирям молитися в церквах за мир в Україні. Він сказав також, що польський народ вже пережив цей період в історії Польщі, а тепер Україна бореться за власну суб’єктність та незалежність. За його словами, Польща, будучи близьким сусідом, солідаризується з українським народом та хоче йому допомогти.

Отець Петро подякував єпископові Юзефові за спільну молитву та духовну підтримку і солідарність з українським народом, який зараз виборює свою реальну незалежність.

Після богослужіння вірні навколішки залишалися в храмі та молилися за своїх рідних і вбитих. Багато людей склали свої грошові пожертви майданівцям. З дарами на поміч для протестувальників у Києві, крім наших прихожан, спішать також численні поляки, приносячи продукти, теплий одяг, покривала та гроші.

http://www.bazylianie.pl/?option=com_content&view=article&id=2227&catid=&Itemid=2

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next