АКТУАЛЬНО

У Варшаві відсвяткували День Незалежності України

Понеділок, 26 серпня 2013, 11:27
У греко-католицькій парафії у Варшаві українська громада відзначала День Незалежності України. Насамперед ієром. Олексій Горобець, ЧСВВ, відслужив Божественну Літургію про Боже благословення для українського народу, а відтак після Богослужіння люди зібрались у монастирському садку.

Усіх присутніх привітав господар святині і василіанського монастиря ієром. Ігор Гарасим, ЧСВВ. Зі словом привітання до присутніх звернувся також голова Об’єднання українців у Польщі п. Петро Тима, який згадав про різні події в Україні, що не сприяють утвердженню незалежності, закликав українців з Польщі та заробітчан з України, щоб своєю позицією відстоювати право народу на свобідне волевиявлення майбутнього України.

Крім того, вітальне слово до присутніх, особливо до жінок, виголосила голова Союзу українок у Польщі п. Катерина Сіроцька, яка подякувала організаторам за влаштування цього відзначення. Разом із варшавською громадою українців День Незалежності України відзначали також працівники Українського посольства у Варшаві. Люди пригощалися печивом, співали народних пісень, а декому навіть сльоза скотилася з очей.

фоторепортаж

www.bazylianie.pl

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next