АКТУАЛЬНО

У василіанському монастирі в Покотилівці освятили церкву

Вівторок, 24 листопада 2020, 17:32
«Увійду в дім і поклонюся храмові святому твоєму!» 22 листопада 2020 року у василіанському монастирі в Покотилівці на Харківщині освятили оновлену церкву Покрови Пресвятої Богородиці. Чин освячення здійснив Харківський екзарх владика Василій Тучапець, ЧСВВ.

Монастирський храм у Покотилівці біля Харкова зведений на початку 2000 років за проєктом харківського архітектора Юрія Столяревського. На початку 2020 року парафіяни виявили ініціативу оновити храм і після Великодніх свят розпочалися ремонтні роботи. Заміни потребувала електрична мережа, утеплення стін, система опалення храму, до того ж встановлено нове провітрювання, підлогове опалення та озвучення церкви.

Свято освячення розпочалося урочистою Утренею, яку відслужив протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ. Перед початком Божественної Літургії духовенство та численні парафіяни і гості зустріли владику Василія Тучапця, ЧСВВ, екзарха Харківського.

Відразу після вступних молитов розпочався обряд освячення оновленого храму, а також приміщення для катехитичних занять молодіжної спільноти «Вірні вірі» та дитячої недільної Школи святого Василія Великого, який органічно поєднався з Архиєрейською Божественною Літургією. У проповіді на теми євангельського читання владика Василій наголосив на необхідності мати таку міцну віру, яка була в Яіра, голови синагоги, що просив Спасителя за свою дочку. Також він зазначив, що цей оновлений храм є зовнішнім боком нашого християнського життя. І тепер важливо ще будувати наш внутрішній, духовний храм.

Божественну Літургію співслужили: протоігумен о. Йоан Школик, ЧСВВ, та о. Корнилій Яремак, ЧСВВ, провінційний радник зі Львова, о. Григорій Семенков, генеральний вікарій Харківсько-Запорізької римо-католицької дієцезії, настоятель монастиря о. Йосиф Щур, ЧСВВ, о. Олександр Дядя, парох у Сумах, декан Харківського деканату, о. Роман Мельник, ЧСВВ, ігумен Погінського монастиря на Івано-Франківщині, о. В’ячеслав Сеник, ЧСВВ, настоятель монастиря у Званівці на Донеччині, о. Онуфрій Репецький, ЧСВВ із василіанського монастиря в Кам’янці-Подільському, перший настоятель монастиря, о. Піо Павлик, ЧСВВ, економ Крехівського монастиря на Львівщині, о. Миколай Микосовський, ЧСВВ, о. Петро Майка з Ізюма, о. Володимир Раковецький з Полтави, дияконував отець-диякон Микола Литвиненко.

На святкуванні були присутні жертводавці, виконавці ремонтних робіт, які своїми пожертвами та працею долучилися до цієї важливої події. Після богослужінь стараннями парафіян усі гості свята були запрошені на спільне частування на подвір’ї монастиря.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next