АКТУАЛЬНО

У василіанському монастирі м. Володимира-Волинського відбулися урочисті святкування з нагоди дня Святого священномученика Йосафата

Понеділок, 27 листопада 2017, 16:04
Передували відзначенню пам’яті святого Йосафата реколеції під проводом о. Августина Стрижика, ЧСВВ, магістра новіціату в Крехові.

26 листопада відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький. З архиєреєм співслужили: протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ, настоятель Володимир-Волинського монастиря о. Марко Максимів, ЧСВВ, ігумени василіанських монастирів та інші ієромонахи. На свято прибули і паломники з декількох міст і сіл Західної України.

У своїй гомілії владика Йосафат зосередився на темі святості. Він зазначив, що до святості покликана кожна людина, незалежно від свого стану чи віку. Це можна побачити в історії Церкви, на прикладі багатьох святих. Серед цих постатей є і святий Йосафат, який через свою жертовну посвяту дає нам ще одну дорогу, якою можна дійти до Бога. Далі проповідник розповів про зародження і особливості монашого покликання Йосафата Кунцевича.

Після слів подяки і многоліття всі присутні вирушили до пам’ятного хреста, де раніше стояла церква Святої Параскеви, в якій священномученик запалився любов’ю до Бога.

Завершилися святкування спільною трапезою для всіх, хто прибув вшанувати пам’ять уродженця м. Володимира-Волинського, сина волинської землі – святого Йосафата.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next