АКТУАЛЬНО

У Великоберезовицькому деканаті відбулися екологічні місії для порятунку Божого створіння

Четвер, 22 жовтня 2015, 17:12
Напередодні свята святого Франциска з Асиза, який є покровителем усіх екологів та природоохоронців, у смт Велика Березовиця відбулися екологічні місії для порятунку Божого створіння. Ці місії проводилися під покровом Пресвятої Богородиці, свято святого Покрову якої нещодавно святкували, і під опікою св. Франциска, якого мощі були присутні на цій екомісії.

Першою стацією екологічної місії була зустріч референта Бюро УГКЦ з питань екології у Тернопільсько-Зборівській архієпархії о. Василя Шафрана та настоятеля храму Св. Володимира Великого о. Святослава Ласкового із керівництвом та працівниками селищної ради. Присутнім розповіли про діяльність Екобюро та про потребу екологічних місій, які мають розбудити у людей відчуття і віру в те, що ми й увесь оточуючий світ є сотворені Богом.

Наступною стацією екомісії у Великій Березовиці була лекція на тему енергозбереження у місцевій школі. Близько сотні школярів та педагогів почули про заклик Церкви до ощадливого та відповідального використання усіх видів енергії. Діти були відкриті на діалог і відважно давали відповіді на запитання екореферента. "Енергоощадність починається із таких дрібних речей як одягання теплого одягу у холодну пору року і доцільне використання усіх видів енергії вдома, у школі та у світських закладах. Надмірні забави за комп’ютером можна замінити різного роду інтелектуальними та командними іграми, де ми використовуємо енергію нашого тіла", – закликав екореферент.

Третьою стацією місії стала Божественна Літургія в наміренні за мир в Україні та за дар Духа Святого для нашого екологічного навернення та служіння. Після богослужіння о. Василь Шафран розповів присутнім про невід’ємну складову нашого християнського покликання, якою є любити Бога і увесь сотворений Ним світ. "Сьогоднішній християн не може відмежувати себе від існуючих глобальних проблем. Ми сьогодні разом із усією світовою спільнотою є покликані до збереження Богом створеного світу. Не засмічувати землю, берегти тепло і електроенергію є нині викликами християнського життя. Навчімося цих чеснот від покровителя усіх природоохоронців св. Франциска, який є взірцем такого гармонійного і безкорисливого життя, щоб жити не для власної слави, а для прослави Божого Імені".

На згадку про проведення екомісій селищна рада отримала друковану літературу та брошури видані екологічним Бюро УГКЦ, а школярі, вчителі та віряни – пам’ятні календарики на 2016 рік.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next