АКТУАЛЬНО

У великодньому проекті поєдналися різні куточки України

П'ятниця, 21 квітня 2017, 10:41
Завершився проект «Святкуємо Великдень разом», до якого долучилися діти з різних куточків України: Харкова, Полтави, Авдіївки Донецької області, а також Львова.

Напередодні Великодніх свят  на Західну Україну, а саме в с. Чишки та с. Виннички Львівської області, завітали гості разом зі своїми наставниками. Сорок дітей та четверо дорослих оселилися в родинах і разом із ними готувалися і провели Воскресіння Христове.

Проект відбувся з благословення Екзарха Харківського владики Василія, а також за сприяння БО «Карітас-Харків», «Карітас-Полтава» і Управління освіти м. Авдіївки.

Упродовж кількох днів діти зі східних теренів України мали можливість побувати у Львові та побачити, як тут святкують Великдень. Гості відзначили, що все ж на Західній Україні люди багато часу проводять у храмах. Похід до плащаниці, освячення пасок, святкові богослужіння та веселі гаївки – усі ці події відбуваються або в церкві, або на церковному подвір’ї.

Діти із Західної України подружилися із своїми ровесниками зі східних областей, свідченням цього були сльози при прощанні з постановами зустрітися ще.

Насправді такі заходи потрібні для жителів і Сходу, і Заходу України, через них ламаються певні стереотипи, будуються мости.

Мене вразив патріотизм Авдіївки, коли їх дорослі керівники у вишиванках на Паску в церкві тримали молитовники в руках. Мене вразили авдіївські підлітки, які запрошували нас у гості, але хіба в підвали, які вже досить непогано облаштовані. Приємно було спілкуватися з особами з Полтави та Харкова, а це в основному переселенці, які, не зважаючи на обставини, тягнуться до України і всього українського.

Дякуємо всім, хто своєю працею долучився до проекту, зокрема Філіалу злученого українського американського допомогового комітету в Україні за ідею, сприяння та матеріальну підтримку.

Уляна Стеців-Тимчук,
координатор проекту «Святкуємо Великдень разом»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next