АКТУАЛЬНО

У Ковентрі відкрили Двері Божого милосердя

Вівторок, 12 січня 2016, 11:42
10 січня 2016 року в парафії Рівноапостольного Володимира Великого, що в Ковентрі (Велика Британія), відкрили Двері Божого милосердя. Чин відкриття здійснив владика Гліб, Єпископ єпархії Пресвятої родини в Лондоні.

Вагомість цієї події неможливо переоцінити, бо, за дорученням Папи Римського Франциска, владика Гліб Чином відкриття Святих дверей надав цій парафії на Ювілейний рік Божого милосердя статус відпустового місця, до якого можна здійснювати прощі. На урочисту подію приїхали чисельні вірні з різних місцевостей центру Великої Британії, щоб помолитися і отримати повний відпуст. 

Перед зачиненими дверима церкви зібралися парафіяни і гості, щоб помолитися до милосердного Отця Небесного. Розпочавши Чин молебню, владика Гліб просив у молитвах за навернення і прощення провин грішників, за Боже благословення для парафії. Доручивши отцю-мітрату Олександру Лісовському, адміністратору парафії, окропити Святі двері свяченою водою, владика здійснив їх урочисте відкриття. Усі вірні проходили через Двері, промовляючи молитви, роблячи спасенні постанови. Багато вірян приступило до святого таїнства Сповіді перед Службою Божою.

Урочистий настрій на Службі Божій створював мелодійний спів хору, в який впліталися голоси вірних. Усі з великою цікавістю сприймали повчання архиєрея, який у своїй проповіді пояснював три головних засоби для спасіння - терпіння, любов і покаяння. Покаяння і відпуст, як наголосив владика Гліб, неможливі без прощення кривдників. Простити не означає проявити слабкість, а перемогти самих себе. По закінченні богослужіння  архиєрей побажав особисто привітати кожного з присутніх і вручив усім образ Матері Божої «Двері Милосердя». В імені всіх вірян отець мітрат подякував єпархові за честь наданого парафії привілею стати відпустовим місцем і побажав йому многих і благих літ.

Повідомив отець-мітрат Олександр Лісовський, адміністратор парафії Рівноапостольного Володимира Великого в Ковентрі

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next