АКТУАЛЬНО

"У Верховній Раді України повинно бути спеціальне місце для Декалогу", - Блаженніший Святослав

Субота, 22 листопада 2014, 07:11
Глави Церков України, спілкуючись у драматичні дні Революції гідності із тодішнім Президентом Януковичем, звернули його увагу на Господню заповідь "Не вбий!". Сьогодні не менш актуальні інші заповіді: "Не кради!", "Не свідчи ложно на свого ближнього".

Таке переконання висловив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, 21 листопада під час зустрічі з Віце-президентом США Джозефом Байденом у рамках його офіційного візиту до України з нагоди першої річниці Революції гідності. Зустріч, в якій також взяли участь представники політичних сил новообраної Верховної Ради, відбулася з ініціативи Посольства США в Україні.

Глава УГКЦ висловив пропозицію, щоб у Верховній Раді відвели спеціальне місце, де був би написаний Декалог - десять Божих заповідей, які є основою морального вчення Церкви. Це, на думку Предстоятеля УГКЦ, щоразу нагадувало б нашим депутатам про те, в якому напрямку вони повинні рухатися і як приймати чи не приймати певні закони.

А Віце-президент США відзначив важливу діяльність ВРЦіРО під час Революції гідності, скеровану на збереження мирного способу протесту. Він також подякував за те, що ієрархи Церков разом із українськими політиками взяли участь у 62-му Національному молитовному сніданку із Президентом США, конгресменами і сенаторами, що відбувся в лютому цього року.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next