АКТУАЛЬНО

У видавництві «Нова Зоря» вийшла книга владики Діонісія Ляховича «Слово тілом стало»

Четвер, 01 липня 2021, 15:05
Напередодні 75-річного ювілею від дня народження владики Діонісія Ляховича, першого екзарха для українців греко-католиків в Італії, у видавництві «Нова Зоря» вийшла друком унікальна збірка його проповідей під назвою «Слово тілом стало».

Особливістю цього видання є те, що книга надрукована на екологічно дружньому папері, який не завдає шкоди навколишньому середовищу під час виробництва, використання та утилізації!

Це видання – це збірка духовних роздумів владики Діонісія над недільними та празничними літургійними текстами, які проповідник виголошував із різних нагод упродовж усіх років свого єпископського служіння. Посилаючись на Євангелія від Івана: «І Слово стало тілом, і оселилося між нами..» (Ів. 1, 14), автор у вступному слові обґрунтовує вибір назви книги, підкреслюючи, що проголошене  Боже слово постійно воплочується в особистому та родинному, суспільному та церковному житті.

Усі проповіді, якими владика Діонісій ділиться з читачами, просякнуті глибокими богословськими знаннями та життєвою мудрістю. Глибина і воднораз простота висловлених думок автора свідчать, з однієї сторони, про його багатий внутрішній світ та особистий досвід зустрічі з тим Словом, яке воплотилося заради нашого спасіння. А з іншого боку – у проповідях відчутно, що автор-проповідник є передусім душпастирем із люблячим серцем батька, який переживає та вболіває за усіх та за кожного. Тому у своїх проповідях єпископ у світлі Божого слова розмірковує над різними актуальними темами. У духовних роздумах архиєрей говорить про священство і сім’ю, трудову міграцію, молодь, роль жінки у Церкві та багато інших тем, які покликані, збагачуючи внутрішній світ читача, допомогти налагодити глибокі та автентичні стосунки з Богом.

Книга складається з 5 розділів та 600 сторінок. У першому розділі, починаючи від неділі про Закхея, можна знайти роздуми проповідника над недільними євангеліями впродовж року. У другому розділі єпископ ділиться роздумами з нагоди Господських празників, а в третьому подає проповіді на Богородичні свята. У двох заключних розділах владика Діонісій розмірковує над важливістю постатей святих, на яких варто взоруватися в духовному житті, щоби бути здатними чути Боже слово, ним жити і Його втілювати у власному житті та покликанні. Тому в четвертому розділі можна знайти проповіді з нагоди празників святих. А в п’ятому, заключному розділі, подані духовні роздуми з різних нагод, що підтверджує як активну душпастирську діяльність єпископа, так і його цілісне бачення місії Церкви у глобальному світі.

Унікальність та багатство книги «Слово тілом стало» полягає в тому, що це видання  є не богословським трактатом чи підручником із біблійного богослов’я, а плодом особистої зустрічі автора із споконвічним Божим Словом – Сином Божим, якому преосвященний владика Діонісій посвятив усе своє життя. Саме тому адресатом видання є кожен, хто в житті щиро шукає особистої зустрічі із тим Божим Словом, яке для кожної людини є дорогою, правдою і життям.

Для придбання книги в Україні звертайтеся за телефоном: 067 259 05 14.

Для придбання книги на теренах Італії звертайтеся за телефоном:00393203435075.

Доставка по всій Україні, послуга «Накладений платіж» або «Нова пошта». Для оптових покупців (від 10 примірників) – 25% знижки.

Видавництво «Нова зоря»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next