АКТУАЛЬНО

У видавництві «Місіонер» вийшла книга проповідей Блаженнішого Любомира (Гузара)

Середа, 23 серпня 2017, 15:31
У видавництві отців василіан «Місіонер» (missioner.com.ua) побачила світ книга світлої пам′яті Блаженнішого Любомира (Гузара) під назвою «Учителю, іду за тобою». Це збірка його останніх проповідей за період з 2008 по 2016 рік.

Книга розпочинається вступним словом Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, в якому він, цитуючи слова Тараса Шевченка, вдало порівнює покійного Любомира зі співучим кобзарем-Перебендею, який своїм словом, наче піснею, лікує людські душі. А це слово не вмирає,і  навіть тоді, коли помирає тіло, воно продовжує звучати.

Ця книга адресована передусім тим, хто знав Блаженнішого Любомира, – для них вона послужить добрим спомином про нього; також рекомендована тим, хто лише чув його або про нього здалека – для них вона відкриє ще більше джерело цілющого бальзаму його слова для зболеної душі. І, без сумніву, щира порада тим, хто взагалі не чув і не знав блаженної пам′яті Любомира: неодмінно візьміть до рук цю книгу, і, прочитавши навіть вибрані уривки, ви збагнете, що знайшли тут велике світло, поміч і підтримку, потіху і розраду, і що слова великого святця адресовані немовби саме вам…

«Знаючи Блаженнішого Любомира особисто, без перебільшення скажу: він є муж сильного, творчого і благодійного слова. Його проповіді зрозумілі, практичні, цікаві та переконливі: приклади походять із життя і призначені для застосування в житті; аргументація, в якій бездоганно дотримано всіх правил логіки, підкріплена здоровим глуздом і поясненнями із сірої буденщини. Блаженніший Любомир, що найважливіше, у проповіді вчить, робить із слухача учня. Усі його науки висвітлені у стосунку до Божого Слова і Божої дії в нашому житті», – написав о. Іван Музичка, сучасник Блаженнішого Любомира, в передмові до першого збірника проповідей (2001–2004) цього великого церковного мужа.

Цю високу оцінку підтверджують проповіді, вміщені в запропонованому вашій увазі виданні, яке упорядкував сам автор, але, на жаль, кілька місяців не дожив до його виходу у світ.

У збірнику вміщено вибрані проповіді, виголошені в неділі та свята літургійного року і з нагоди важливих суспільних чи релігійних подій упродовж 2008–2016 років.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next