АКТУАЛЬНО

У вихідні Івано-Франківськ стане центром церковно-хорової музики

П'ятниця, 03 травня 2019, 12:26
В Івано-Франківську розпочався фестиваль «Катедральні дзвони». Виступатимуть хори з Києва, Житомира та Франківська.

Про це повідомили на прес-конференції у четвер, 2 травня, пише «Репортер».

Фестиваль у місті відбувається вдруге. Його організовує міська рада спільно з Івано-Франківською архиєпархією УГКЦ. «Ми більше знаємо традиції різдвяної коляди, а тепер зможемо більше познайомитися з великодніми співами», – каже мер Руслан Марцінків.

Відкриття фестивалю відбулося 2 травня у катедральному соборі Воскресіння Христового. Виступила державна хорова капела «Думка», яка цього року відзначила сторіччя. Також у фестивалі візьмуть участь Муніципальний академічний камерний хор «Київ», Академічна хорова капела «Орея» із Житомира. З Івано-Франківська – Митрополичий камерний хор «Кредо» та Народний камерний хор «Воскресіння».

«Радий, що ми можемо показати не лише електронну, сучасну музику, але й найбільш наше – церковно-хоровий спів. Цього року рівень дуже високий, не знаю, як будемо піднімати його надалі», – говорить директор фестивалю Володимир Рудницький.

«Катедральні дзвони» – один із кількох фестів, які пройдуть у вихідні, до Дня міста.

«Центр культурного і мистецького життя сьогодні перемістився в Івано-Франківськ. Саме тут найближчими днями будуть і концерти, і театральні вистави, і фестиваль ковалів. На «Катедральні дзвони» зібралася еліта церковно-хорової музики», – каже музичний критик із Києва Світлана Артеменко.

Відвідати фестиваль можна буде до неділі, 5 травня.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next