АКТУАЛЬНО

У Винниках відбулася зустріч Молодіжного салезіанського руху

Середа, 07 лютого 2018, 13:01
3 лютого у Винниках - місті поблизу Львова відбулася зустріч Молодіжного салезіанського руху. Основне завдання зустрічі полягало в переосмисленні спілкування між поколіннями, адже для молодих людей тема взаєморозуміння між ними та батьками, старшими є актуальною і важливою.

Молодіжна зустріч розпочалася зі спільної Святої Літургії, після якої організували квест. Під час гри увага учасників була сфокусована на особах, дотичних до життя та діяльності святого Івана Боско. Це мама Маргарита, Луїджі Комолло, отці Калоссо та Кафассо.

Згодом молодь мала можливість попрацювати в командах та поставити запитання батькам аніматорів, обговоривши будь-які теми, що є цікавими для молодої людини.

Під час зустрічі організатори ‒ аніматори салезіанського руху, молодь з Києва та винниківської ораторії, разом з отцем Максимом Рябухою ‒ також представили Гасло 2018 року. Цього року салезіанська спільнота буде роздумувати над словами: «Плекаймо мистецтво слухати і супроводжувати» разом з євангельською цитатою «Дай мені, пане, тієї води» (Ів. 4, 15). Отець Максим наголосив на тому, що «молодь знає, що є місце, де їх завжди чекають. І це місце творимо ми... Слухати в тиші ‒ це чути голос Божий. Бути в тиші – це завжди можливість навчитися слухати, що є умовою нашого життя». А ще він сказав: «Якщо ми хочемо навчитися слухати, то маємо навчитися помовчати… Слухати ‒ це мати відвагу не лише слухати голос Божий, а і за ним іти».

Після спільної молитви отець Анатолій Гецянин подякував організаторам зустрічі та всій молоді і запросив її бути для своїх однолітків прикладом у вірі та супровідниками. «Те, що ви пережили протягом сьогоднішнього дня, - сказав священик, -  не можете залишити просто тут. Ви маєте нести цей досвід віри, взаємного спілкування, ділення пережитого і ділитися цим всім зі своїми однолітками у вишах, коледжах чи школі, бути для них супровідниками».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sdbua.net

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next