АКТУАЛЬНО

У Вишгороді УГКЦ організувала панельну дискусію про роль малих спільнот у світлі місцевих виборів

Четвер, 22 жовтня 2015, 17:29
21 жовтня 2015 року у світлиці собору Вишгородської Богородиці УГКЦ, що у Вишгороді (Київщина), відбулася відкрита дискусія щодо активності малих спільнот, доцільності їх створення та суспільної активності у світлі місцевих виборів.

Під час дискусії було наголошено: «Бідність – це брак освіти, помножений на монополію владних інституцій, для яких творчий і розумний народ - це перешкода для панування».

Модераторами зустрічі були Тарас Семенюк – журналіст, медіаексперт, та Зіновій Свереда - доктор соціальної економіки, доцент Папського Григоріанського університету в Римі.

Під час дискусії доповідачі ділилися своїми думками щодо можливостей, які відкриваються перед учасниками малих соціальних груп у різних аспектах їхнього побутового життя – політичному, економічному та благодійному.

Також обговорювалися критерії, за якими громадяни повинні обирати свою владу на місцях. Гості неодноразово наголошували на обов’язку не тільки обирати владу, а й контролювати її та вимагати виконання передвиборчих обіцянок.

Доповідачі також звернули увагу слухачів на Велику постать митрополита Андрея Шептицького, 150-ту річницю від дня народження якого відзначаємо цього року на найвищому рівні.

На завершення своєї презентації Зіновій Свереда навів приклади з діяльності Митрополита, який в особливий спосіб дбав про розвиток малих спільнот, кооперацій та інших форм солідарної взаємопідтримки, яким притаманно змінювати життя суспільства в кращий бік.

«Присутні виявили бажання ще раз обговорити таку важливу тематику та чекають нових зустрічей, адже це запорука формування активних громадян, які зможуть змінювати на краще майбутнє України», - прокоментував мету зустрічі протоієрей Тарас Валах, парох громади УГКЦ у Вишгороді.

Прес-служба Київської архиєпархії УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next