АКТУАЛЬНО

У Волновасі освятили храм, збудований Івано-Франківською архиєпархією

Понеділок, 18 червня 2018, 15:44
17 червня в прифронтовому місті Волноваха урочисто відкрили та освятили новий храм Благовіщення Пречистої Діви Марії, який зводився зусиллями вірних Івано-Франківської архиєпархії.

За дорученням Митрополита Володимира (Війтишина), який напередодні відкриття поблагословив церковні речі для нового храму в м. Волноваха, урочисте Богослужіння очолив синкел соціального служіння Івано-Франківської архиєпархії та директор БФ «Карітас-Івано-Франківськ» митр. прот. Володимир Чорній.

У співслужінні з численним духовенством, яке служить на східних теренах нашої Батьківщини, о. Володимир поблагословив святиню та звершив у ній першу Божественну Літургію. На урочистість зійшлося чимало вірян і гостей міста. Серед них і міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків.

«Ми тішимося, що можемо в такий спосіб єднатися з усіма людьми, котрі перебувають тут, фактично, на передовій збройних протистоянь. Нехай цей храм буде тим знаком підтримки та єдності Прикарпаття зі східними теренами нашої Батьківщини. Нехай у ньому буде постійно лунати молитва за наших військовослужбовців та за довгоочікуваний мир», - звернувся до присутніх о. Володимир.

Владика Володимир дякує жертводавцям, завдяки яким здійснився Божий промисел та постала Церква для парафіян та всіх, хто постраждали внаслідок війни на Сході України: о. Івану Липці (Мадрид, Іспанія) та його парафіянам, п. Руслану Марцінківу, о. Роману Пельо (Удіне, Італія), о. Сергію Знаку (Барселона, Іспанія), о. Віталію Микитину (Зальцбург, Австрія) та кожному, хто своєю жертвою допоміг здійснити цей задум.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next