АКТУАЛЬНО

У Вузловому, що на Львівщині, освятили Катехитичну школу

Середа, 01 вересня 2021, 15:31
29 серпня 2021 року владика Михайло Колтун освятив приміщення Катехитичної школи у с. Вузлове Радехівського деканату, що на Львівщині.

Під час Літургії архиєрей звернувся до присутніх із духовним словом: "Сьогодні в Євангелії читаємо історію про юнака, батько якого просить про оздоровлення. Апостол говорить про тягарі, які потрібно перенести Христа ради. Коли говоримо про Бога, як Він створив цей світ, то наш Катехизм навчає, що Бог створив світ добрим, Він оцінює створений світ: "І побачив Бог, що воно добре", - і милується ним. Світ постав з любові. Ми маємо душу і тіло, у собі поєднуємо матеріальне і духовне, дочасне і вічне. Всю увагу Бог акцентує на наш світ. Це спасіння для нас є найбільша спонука і радість, бо немає нічого важливішого за життя. Гріх спотворив життя і ввів нещастя, вони чигаються нашим життям, болями і терпіннями. Через ці терпіння людина стає сильнішою.

Апостол Павло укріплює, щоб вони не зневірилися через терпіння, але, дивлячись на Христа, переносили, як Він це робить. Ісус Христос пройшов силу смерті, перейшов у життя, до якого веде нас. Нам важливо застановитися над вірою, щоб ми пересвідчилися, що Бог створив нас. Я порівнюю ті часи, про які говорить ап. Павло, з часами, коли наша Церква була заборонена, але вона з цього вийшла, і то вийшла сильнішою. Завдяки їй ми сьогодні маємо Україну, бо і Україні треба пережити недолугості, слабості в терпіння, щоб вона могла кріпитися у своїй вірі до Бога. Не ми хитрістю і здібностями будуємо світ, а Бог своєю ласкою через нас хоче його будувати. Сказав нам ним управляти, таким незнаним і великим. Ми маємо молитися про віру, як про велике оруддя в нашому житті. Як Бог цей світ з любові створив, так і любов'ю хоче його оновити. Коли ми будемо мати віру, то скажемо цій горі пересунутись і це станеться, бо ті слова прямують до нас, до нашого життя. Ми святкуємо 30 років Незалежності, свободи Церкви. Для нашої Церкви це був великий досвід пережити минуле, період засвоїти теперішнє. Як ми засвоїли? Чи ми так само, як колись її прагнули, тепер нею втішаємося? Християнське життя вимагає зусиль, вони несуть нам радість і впевненість у житті, якої нам потрібно. Через такі випробування ми всі мусимо перейти, щоб засвідчити свою вірність Богові і Його неоціненний ласці, яка створює нам ласку в житті".

Після Божественної Літургії відбулося освячення приміщень Катехитичної школи та святковий концерт.

Адміністратор парафії о. Роман Назаркевич склав щирі слова подяки архиєреєві, священникам та всім присутнім за участь і молитву.

Пресслужба Сокальсько-Жовківської єпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next