АКТУАЛЬНО

У «Відкритому університеті» говорили про християнське бачення гідної праці людини

Вівторок, 03 червня 2014, 12:15
30 травня 2014 року за ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» в осередку ЛМГО «Українська молодь – Христові», що в місті Львові на вул. Пекарській, 13, відбулася молодіжна просвітницька зустріч у рамках всеукраїнського заходу «Відкритий університет».

Цього вечора молодь мала нагоду обговорити одну з актуальних тем соціального вчення Церкви – працю людини.

До присутніх звернулися запрошені доповідачі: Ярослав Ковалишин, член президії Всеукраїнського об’єднання солідарності трудівників ВОСТ «ВОЛЯ» і комітету профспілки «ВОЛЯ» та Катерина Сухоребська, голова молодіжної секції профспілки «ВОЛЯ». Вони фахово представили цю проблематику, зокрема християнське бачення гідної праці людини, принципи та умови досягнення достойних умов праці, відстоювання особистих прав і недопущення зловживань з боку роботодавця.

«Праця – обов’язок кожного християнина. Коли говоримо про працю, то людина має бути центром і ціллю всього економічного й суспільного життя. Католицьке соціальне вчення встановлює рівновагу між особистісним і суспільним. Християнський підхід до проблематики праці спирається на принцип солідарності та субсидіарності: я, як людина, окремо допомагаю спільноті, солідарний з іншими, щоб досягти як власних цілей, так і допомогти в цьому ближнім», – наголосив Ярослав Ковалишин.

Далі молодь мала нагоду обговорити проблематику гідної праці в групах. Під час жвавого обговорення та дискусії лунало ще багато запитань та цікавих аргументів для покращення сфери працевлаштування в українському контексті.

Диякон Ярослав Заричанський, секретар Комісії УГКЦ «Справедливість і мир», коротко розповів про діяльність і важливу роль неприбуткових організацій в Італії та популярність волонтерського служіння у цій країні. Наприкінці зустрічі він подякував доповідачам та всім присутнім за спільну зустріч та активне обговорення представленої теми і виявив сподівання, що сучасна молодь, керуючись християнськими цінностями виступатиме за економіку, яка відстоюватиме пріоритети людської гідності та сприятиме поширенню солідарності в сучасному українському суспільстві.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next