АКТУАЛЬНО

У Відні молилися за мир і збереження створіння

Середа, 19 листопада 2014, 08:41
16 листопада 2014 року Божого для центральної греко-католицької парафії Австрії Святої влмч. Варвари став незвичайним днем, тому що місцева громада, на чолі з парохом о. Тарасом Шагалою мали велику радість спільно молитися з гостями з України. Цього дня до храму завітали гості з України – очільник Бюро УГКЦ з питань екології, д-р Володимир Шеремета, разом із єпархіальними та екзархальними референтами з питань екології, які перебувають у навчальній подорожі, що має за мету обмін досвідом служіння Церкви для збереження створіння.

У цей святковий день громада спільно з шановними гостями об’єдналися в молитві до Бога. Божественну Літургію очолив парох о. Тарас у співслужінні з працівниками екологічної інституції.

Місцевий парох зазначив, що церква Святої Варвари вже давно не бачила такої кількості священиків, які разом у ній служили та відзначив важливість екологічного служіння у Церкві, яке здійснюють присутні душпастирі з усієї України. Він також зазначив, що, на превеликий жаль, є ще багато і серед віруючих тих, хто не має належного розуміння важливості екологічної місії Церкви і тому часто самі прогрішаються проти Богом створеного світу – природи.

Під час Святої Літургії о. Михайло Дзуль, референт Екобюро в Івано-Франківській архмиєпархії УГКЦ, виголосив проповідь, загостривши в ній особливу увагу чисельно присутніх вірних на відповідальності за сучасний стан природного довкілля. Провідною думкою проповідника стало те, що коли людина віддаляється від Бога, то вона автоматично починає становити небезпеку не лише для самої себе, а й для ближніх та всього створіння. Священик також звернув увагу, що, не зважаючи на наші гріхи і на наше попереднє життя, Бог, як Творець та Спаситель Всесвіту дарує кожному з нас спасіння, від прийняття якого залежить, чи ми поміняємо наш спосіб життя на дружній до довкілля і від чого залежатиме, як ми дивитимемось на Богом створену дійсність. «Навчившись дивитись на все навкруги по-Божому, означатиме, що ми віднаходимо своє автентичне місце серед Створіння Божого – природи, а це, в свою чергу, означатиме, що ми ставатимемо охоронцями, а не руйнівниками створеного в Христі світу», – підсумував о. Михайло.

Після завершення Літургії з коротеньким словом звернувся керівник Бюро УГКЦ з питань екології д-р Володимир Шеремета, який передав для парафіяльної бібліотеки основні видання, що були підготовлені та видані церковною екологічною інституцію та є важливим внеском у розвиток екологічного вчення УГКЦ. Очільник Екобюро запросив присутніх детальніше відкрити для себе екологічне вчення Церкви та застановитися над своїм особистим покликанням. Зокрема він зазначив, що піклування Церкви про збереження не є намаганням перейняти відповідні функції державних установ, але передусім стосується питань формування автентичної християнської віри, однією з ключових правд якої є правда про Бога Творця, яка безпосередньо пов’язана з відповідальністю за світ, що його довірив нам Господь.

Екологічна місія, яку здійснює Бюро УГКЦ з питань екології, є непересічним внеском для оживлення християнського способу життя та розвитку і відновлення українського суспільства.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next