АКТУАЛЬНО

У Відні представлено досвід служіння УГКЦ з метою збереження створіння

Понеділок, 03 вересня 2018, 18:32
1 вересня у Відні відбувся міжнародний симпозіум під назвою «Відповідальність за створіння», який організувало Міжнародне соціально-екологічне об`єднання з такою ж назвою з нагоди Всесвітнього дня молитви за збереження створіння та 25-ї річниці свого екологічного служіння.

Ключовими темами обговорення стали актуальні екологічні проблеми, які  є  викликом  для всіх без винятку учасників суспільного процесу. Учасники симпозіуму шукали відповідь на питання про спільний внесок для подолання екологічної кризи, жертвою якої вже нині стають мільярди людей.

Особливо акцентовано на ролі Церкви та християн у справі збереження Божого створіння. Професор моральної теології Мартін Лінтнер з Брессаноне (Італія) висвітлив богословсько-моральні аспекти відповідальності за створіння, а також основні аспекти католицького екологічного вчення й екуменічно-екологічного діалогу християнських Церков.

Професор Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, спираючись на досвід Української Греко-Католицької Церкви, у виступі «Екологічна дияконія як внесок Церкви для сталого розвитку» представив  практичний вимір служіння Церкви для збереження створіння.

Родзинкою симпозіуму стала виставка «Відповідальність за створіння очима дітей Божих», на якій представлено кращі малюнки учасників Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння», який з 2011 р. щорічно організовує Бюро УГКЦ з питань екології, маючи за мету плекання християнської відповідальності за Боже створіння – природу.

Завершився симпозіум екуменічним богослужінням в наміренні збереження створіння.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next