АКТУАЛЬНО

У Відні відбулася генеральна асамблея «Відповідальності за створіння» та молитовне вшанування блаженнішого Любомира

П'ятниця, 12 квітня 2019, 21:44
6 квітня у Відні відбулася генеральна асамблея Міжнародного екологічного об’єднання «Відповідальність за створіння».

У межах заходу було підсумовано досвід 30-річного соціально-екологічного служіння організації, яка стояла на витоках природозахисної діяльності Католицької Церкви в Австрії, а також є ініціатором міжконфесійного екологічного руху.

«Відповідальність за створіння» є, зокрема, співзасновником міжнародної екуменічної ініціативи «Час створіння», яку чисельні церкви по всьому світі відзначають щорічно з 1(14) вересня по 4(17) жовтня як час молитви за збереження створіння та екологічного навернення, яке полягає в якісно новому ставленні до навколишнього світу.

Професор Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ із питань екології, розповів присутнім про історію співпраці між Міжнародним об’єднанням «Відповідальність за створіння», а також про окремі спільні наукові й освітньо-виховні ініціативи екологічного спрямування. Зокрема, було згадано спільну організацію Чорнобильського тижня у Відні та підтримку австрійськими партнерами однойменного конкурсу в Україні, який має за мету плекання християнської відповідальності за навколишній світ.  

У межах екологічного заходу відбулося богослужіння, під час якого молилися за збереження створеного Богом світу, а також церковних предстоятелів, які спричинилися до розвитку екологічного служіння, серед яких єпископ Бріксену Карл Гользер і блаженніший Любомир Гузар.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next