АКТУАЛЬНО

У відпустовому місці в Биличах освячено богослужбову каплицю

Понеділок, 16 червня 2014, 13:13
Упродовж 14-15 червня до с. Биличі, що на Старосамбірщині, прибули тисячі паломників, щоб занести до престолу Всевишнього за посередництвом Пресвятої Богородиці свої молитви й прохання. Щороку в Биличах у неділю Всіх святих відбувається загольноєпархіальна проща Самбірсько-Дрогобицької єпархії, участь в якій щорічно беруть кілька тисяч вірних.

Цього року урочисту Божественну Літургію очолив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у співслужінні з владикою Ярославом (Прирізом), Єпархом Самбірсько-Дрогобицьким, та близько 60 священиками єпархії. Перед початком Літургії архиєреї здійснили чин посвячення нового престолу богослужбової каплиці.

Після завершення Богослужіння єпископи здійснили акт посвяти народу під Покров Пресвятої Богородиці. Відтак владика Ярослав склав подяку владиці Богданові за його молитовну присутність у відпустовому місці та подарував ікону Пресвятої Богородиці Неустанної Помочі. Владика Ярослав подякував о. Володимиру Нестеру, який душпастирює у Биличах та трудиться над розбудовою паломницького місця, за дбайливе приготування цьогорічної прощі. Слова подяки лунали також і на адресу жертводавців та представників влади на Старосамбірщині, які завжди сприяють в організації паломництва в Биличах.

Відтак розпочалася концертна програма, участь в якій взяла християнська молодь з м. Трускавця та інші творчі колективи.

фоторепортаж

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Автор світлин та відео - диякон Олег БІСИК

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next