АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Вільнюсі поклав квіти до пам’ятника Шевченку та взяв участь і відкритті виставки стародруків книг

Неділя, 12 листопада 2017, 06:23
У рамках відзначення 400-ї річниці Василіанського чину у Литві 11 листопада 2017 року Блаженніший Святослав Глава Української Греко-Католицької Церкви взяв участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку у центрі Вільнюса.

У заході взяли участь, зокрема, представники делегації Української Греко-Католицької Церкви з України та Святого Престолу, Посол України в ЛР Володимир Яценківський з дружиною, представники Посольства України в ЛР, української громади Литви,  литовської громадськості, прочани, які прибули з України та Польщі з нагоди Ювілею, представники українських ЗМІ та ін.

У рамках заходу відбулося дружнє спілкування Блаженнішого Святослава з представниками української громади Литви, лунали Державний гімн України, молитва за нашу державу, українські народні пісні.

Того ж дня Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та Посол України в ЛР В. Яценківський з дружиною взяли участь у відкритті виставки стародруків книг і видань, що зберігаються у бібліотечних фондах Національної бібліотеки Литви, «Василіанська друкарня Вільнюса», а також у Міжнародному круглому столі «Василіанське книговидання у Вільнюсі» у Національній бібліотеці Литви, до організації якої взяло участь Посольство України в ЛР.

У заході взяли участь також член Комітету з закордонних справ, голова підкомітету з трансатлантичних зв’язків та демократичного розвитку Жигімантас Павільоніс, протоархимандрит Василіанського чину святого Йосафата у Ватикані Генезіо Віомар, директор Департаменту культурної спадщини при Міністерстві культури ЛР Діана Варнайтє, генеральний директор Національної бібліотеки Ренальдас Гудаускас, широкі кола литовської громадськості, української громади Литви, представники провідних литовських та українських ЗМІ, а також науковці з України, Литви, Польщі, Білорусі, зокрема Українського католицького університету м. Львова, Вільнюського університету, Вільнюської художньої академії, Варшавського університету, Білоруської національної бібліотеки.

lithuania.mfa.gov.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next