АКТУАЛЬНО

У Вільнюсі вшанували пам'ять українського вченого о. Якова Головацького

Понеділок, 13 травня 2019, 10:55
У Вільнюсі відбулися заходи із вшанування пам’яті видатного українського вченого Якова Головацького (1814-1888). Тут освятили його могилу та пам’ятник, відновлені завдяки зусиллям української громади у Вільнюсі та фінансової підтримки Української Держави.

10 травня 2019 р. у  Вільнюсі за участю Посольства України в Литві, української громади м. Вільнюса та прочан з України відбулися заходи із вшанування пам’яті видатного українського вченого о. Якова Головацького.

Розпочалося вшанування о. Якова Божественною Літургією у храмі Пресвятої Трійці м. Вільнюса, що при василіанському монастирі. У молитві взяли участь парох храму о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ, о. Павло Яхимець, ЧСВВ, з Івано-Франківського монастиря та о. Йосафат Бойко, ВС, який прибув із групою прочан з України.

Після завершення богослужінь присутні взяли участь у церемонії покладання квітів та освячення могили і пам’ятника о. Якову Головацькому. Заходи відбулися з нагоди сто тридцять першої річниці від дня його смерті.

Довідка: Яків Головацький – відомий український лінгвіст, етнограф, історик, перекладач, фольклорист, поет, священик УГКЦ, громадський діяч, ректор Львівського університету та співзасновник національно-патріотичного об’єднання галицької інтелігенції «Руська трійця». Яків Головацький народився на Львівщині 17 жовтня 1814 р.; помер 13 травня 1888 р., похований на Єфросинівському кладовищі у Вільнюсі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next