АКТУАЛЬНО

У Вільнюсі вшанували святого Йосафата і поклонилися мощам святого апостола Петра

Вівторок, 15 листопада 2016, 18:43
12 листопада 2016 року Божого в давньому храмі Пресвятої Тройці м. Вільнюса відбулася урочиста Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди святкування празника Святого священномученика Йосафата (за григоріанським календарем), яку очолив владика Іриней (Білик), канонік папської базиліки Санта Марія Маджоре (Рим).

Із ним співслужили: Архиєпископ Педро Лопес Квінтана, Апостольський нунцій у Литві; Архиєпископ Гінтарас Грушас, Митрополит Вільнюський РКЦ Литви; о. Йоан Школик, ЧСВВ, протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя в Україні; новий настоятель Вільнюського монастиря о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ; а також інші священики, що разом з вірними прибули з України, Польщі, Білорусі та Словаччини. Дияконське служіння виконував Петро Токач із Київської архиєпархії.

Літургію прикрасив спів братів-студентів Василіанського інституту філософсько-богословських студій ім. Йосифа Вельямина Рутського (Брюховичі). 

На початку владика Іриней йому ввіреною владою оголосив початок Ювілейного року 400-ліття Василіанського чину святого Йосафата. У проповіді єпископ наголосив на потребі єдності, до якої закликав і за яку віддав своє життя свщмч Йосафат і яка так потрібна Україні і всім християнам.

Відтак, 13 листопада 2016 року Божого, владика Іриней відслужив подячну Літургію з нагоди закінчення Надзвичайного ювілейного року Божого милосердя. Наприкінці Літургії відбувся Молебний чин на завершення Ювілейного року, опісля парафіяни і гості мали можливість приклонитися мощам апостола Петра, які привіз на це свято диякон Київської архиєпархії Петро Токач.

Повідомив д-н Петро Токач 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next