АКТУАЛЬНО

У вінницькій парафії УГКЦ обговорили проблеми планування сім’ї

Четвер, 26 вересня 2013, 15:26
20 та 21 вересня у парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Вінниці відбулася конференція з біоетики на тему «Природне планування – здорова сім’я». Ініціаторами цього заходу виступили отці Воплоченого Слова, що опікуються парафією.

«Сучасне суспільство з усім його технічним, економічним, соціальним та іншого роду прогресом звертає дедалі менше і менше уваги на духовність, - ідеться в прес-релізі парафії. - Саме це спричиняє зменшення чутливості до гріха. Від цього найбільше страждає найменш захищена ланка соціального ланцюга – сім’я. Але сім’я в найповнішому значенні цього слова, не просто як співжиття чоловіка та жінки, а як союз любові, оснований на Христі, з’єднаний Богом і благословенний Церквою».

«Тому Церква як інституція, метою якої є провадити своїх вірних до Бога, - читаємо далі, - не може мовчати на свідоме та цілеспрямоване нівелювання цінності християнського подружжя і не реагувати на прагнення знищити інститут сім’ї. А найкращим методом боротьби є виховання та формування свідомих та інтелектуально обізнаних християн».

Конференцію провела ліценціат з біоетики Аліна Тарас з м. Одеси, яка охоче відгукнулася на запрошення ініціаторів конференції. Вона, зокрема, висвітлила тему відповідальності батьківства. На конференції також порушувалися проблеми плідності («Штучні неморальні методи контрацепції – пряме переривання запліднення», «Натуральні методи розпізнавання плідності»).

 

Департаменті інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next