АКТУАЛЬНО

У Вінниці провели ораторій для вівтарників

Середа, 28 липня 2021, 15:24
З 23 по 25 липня на парафії Покрову Пресвятої Богородиці у м. Вінниця відбувався ораторій для вівтарників. Під супроводом місцевого отця Антонія Вацеби, ВС, та брата Іллі Смолія, ВС, у заході взяло участь вісім членів місцевої вівтарної дружини.

Протягом трьох днів учасники приділяли час молитві, навчанню, іграм та відпочинку.

У перший день вівтарники молилися спільно вервицю, ознайомились із життям святих покровителів вівтарних дружин: св. Іваном Предтечею, св. Йосафатом Кунцевичем і св. Доменіком Савіо. Також грали різні ігри, дивилися мультфільм та відвідали місцевий парк з атракціонами. А на закінчення всі взяли участь у  Божественній Літургії.

Другого дня учасники ораторію після спільної молитви на вервиці ознайомились з обов’язками вівтарників, а після обіду відвідали санктуарій чудотворної ікони Пресвятої Богородиці у м. Летичів Хмельницької обл. Місцевий настоятель о. Адам розповів історію храму та монастиря, де перебуває чудотворна ікона. Після спільної молитви й невеличкого відпочинку всі знову повернулися до Вінниці, щоб завершити день Божественною Літургією.

Третього дня, у неділю, ораторій закінчився спільною святковою Літургією та відпочинком на р. Південний Буг.

Сказав Христос: «Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до мене, бо таких є Царство Небесне». (Мт. 19, 13) Віримо, що подібні апостоляти допоможуть дітям жити близько Христа, наповнятися Його благодаттю, зростати  в церковному середовищі та відкривати вже з юних років своє покликання.

Дякуємо всім учасникам, їхнім батькам за відкритість,  відповідальність та активну участь у житті Церкви!

Пресслужба Згромадження

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next