АКТУАЛЬНО

У Вінниці святкували храмовий празник

Вівторок, 20 жовтня 2015, 13:01
14 жовтня парафія Покрови Пресвятої Богородиці м. Вінниці відзначала особливий день – храмовий празник. Розділити свято з місцевою громадою прибули численні гості та духовенство.

Розпочалося святкування головного свята парафії ще напередодні, коли в неділю, 11 жовтня, у післяобідній час у храмі зібралося велика кількість людей, щоб послухати конференцію на тему «Служіння», яку, згідно з документом Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», як один із  основних складових  елементів живої парафії, підготував та представив парох о. Григорій Рогацький, ВС.

Відразу після конференції було представлено невелике театралізоване дійство під назвою «Марія – приклад служіння», адже саме Богородиця дає нам найбільший приклад та свідчення служіння Богу і людям. Прекрасна та майстерна гра акторів, якими були члени ІІІ Чину Воплоченого Слова з Вінниці, не залишила нікого байдужими, і всі ще довго розважали над тим свідченням, яке завжди дає для нас наша Небесна Матінка. Особливо вражав діалог між Марією та Єлизаветою (роль яких втілювали Надія Даньків та Тетяна Яремчук), їхні роздумування про майбутнє їхніх дітей вводили всіх у той незвичайний, божественний світ, у якою народилася, зростала і формувалася Пречиста Діва Марія.

Після театралізованого дійства та невеличкого фуршету, приготованого парафіянами, розпочалася концертна програма, в якій взяли участь два парафіяльні хори, спільнота «Матері в молитві», родинні співочі колективи та катехизаційна група дітей віком 4-6 років, а також деякі парафіяни, співаючи Богородичних та патріотичних пісень.

Ось наступив день Покрови. Ще зранку здавалося, що розпочинався звичайний день, середа, 14 жовтня, але у повітрі вже витала якась особлива радість, бо це був значущий день для всієї Вінницької громади УГКЦ, бо саме тепер була найкраща нагода висловити слова вдячності своїй Небесній Покровительці за всі ласки та благодаті, отримані протягом року.

Сам храмовий празник розпочався святковою Утренею та Божественною Літургією, в якій взяло участь не тільки чимало парафіян та гостей, але також і духовенство – з Вінницького деканату та з різних місійних домів нашого Згромадження. Очолив Літургію ієрм. Михайло Хрипа, ЧНІ, який у тих далеких 90-х роках був фундатором та основником нашого святого храму у Вінниці. Саме він був тим особливим гостем парафіяльного свята. Після Літургії було представлення нового священика, о. Луки Шаламая, ВС, який був призначений для служіння у Вінниці. Опісля також відбувалося освячення води біля хреста на подвір’ї храму.

Опісля, в храмі, відбулося представлення парафіяльного гімну, який склали та виконували парафіяни: слова – Ольги Стасюк, музика – Емми Полек, виконував – Олександр Новицький. Тішимося, що маємо таких талановитих парафіян.

Після гімну знову було представлене театралізоване дійство «Марія – приклад служіння», в якому гра акторів знову, як і в перший день святкувань, не залишила у храмі байдужим жодного серця... Після цього був перегляд фільму «Історія нашої церкви» (https://www.youtube.com/watch?v=d1yVD461aNM), автором якого стала ще одна наша талановита парафіянка Тетяна Вдовиченко, ІІІ Чин ВС. У фільмі були представлені початки заснування парафії, які стосувалися ще далекого 1957 року, коли ієрм. Григорій Мисак, ЧНІ, розпочинає життя у Вінниці, де в скорому часі і  основується парафіяльне життя. Перегляд фільму дозволив всім парафіянам запізнатися з історією нашої парафії, якої спадкоємцями стали ми сьогодні.

Дякуємо Богу і Пресвятій Богородиці за можливість святкувати це прекрасне парафіяльне свято Покрови Пресвятої Богородиці у м. Вінниці. Нехай Господь благословить отців та парафіян численними ласками, а Пречиста Діва Марія нехай ніколи не залишить нікого без своєї помочі та опіки.

Прес-центр парафії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next