АКТУАЛЬНО

У Вінниці відбулася школа для вівтарників

П'ятниця, 29 липня 2022, 23:47
З 26 по 28 липня на парафії Покрову Пресвятої Богородиці у м. Вінниця відбулася школа для вівтарників. Під супроводом місцевих отців Антонія Вацеби, ВС, і Петра Цідила, ВС, у заході взяло участь 14 членів місцевої вівтарної дружини.

Протягом трьох днів учасники приділяли час молитві на вервиці, навчанню, іграм і відпочинку. Кожен день школи завершувався Божественною Літургією.

Першого дня учасники школи вивчали все про храм: історію старозавітного храму, історичний розвиток перших християнських храмів, їхні архітектурні стилі, поділ та всі богослужбові речі, які перебувають у храмі.

Головною темою другого дня була Божественна Літургія. Хлопці вивчали, з яких частин вона складається та на які головні моменти вівтарникові варто звернути увагу під час прислуговування.

Третього дня школа закінчилася вивченням церковного календаря та молитов добового кола.

Наприкінець всі учасники успішно склали письмовий іспит та отримали сертифікат про участь у цій школі.

Дякуємо всім організіторам, учасникам, їхнім батькам за відкритість,  відповідальність та активну участь у житті Церкви!

Згромадження Воплоченого Слова

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next