АКТУАЛЬНО

У Вінниці відбулися молодіжні великопісні реколекції «З Христом - до зцілення душевних ран»

Середа, 17 квітня 2019, 14:02
12-13 квітня 2019 року у парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у Вінниці відбулися Молодіжні великопісні реколекції «З Христом - до зцілення душевних ран».

Реколектантом на духовних науках був протоієрей Віталій Воєца, який ділився із молоддю дорогою віри на досвіді військово-медичного служіння. У свої науках душпастир говорив про речі прості, проте дуже важливі в житті кожної людини: «Часом, щоб допомогти людині, необхідно просто бути поруч. Сама присутність може стати безмежною радістю та розрадою для ближніх. Тому важливо спочатку давати людині те, що вона потребує, а потім те, що хочеш дати від себе. У такий спосіб у важкій ситуації легше буде «пускати Бога поперед себе», покладатися на Нього і просити про допомогу тоді, коли наших сил стає недостатньо. А ще важливо не забувати, що Господь є завжди з нами, навіть коли здається, що все руйнується, потопає, пам'ятати, що Господь подбає за нас», - говорив о. Віталій.

Дякуючи душпастирю за ці реколекції, о. Лука Шаламай, сотрудник парафії, зазначив: «Ці реколекції для молоді Вінницького протопресвітерства були джерелом життєвого досвіду реальної людини, що у своєму служінні активно бореться із релігійною темнотою, неосвіченістю, стереотипами та абсурдом сучасних людей; що прагне попри все принести їм Бога. Було дуже цінно дізнаватися про варіанти діалогу з різними категоріями людей: хворими та їх родичами, лікарями та військовими, та особами інших професій. Як правильно зрозуміти та допомогти людям, які ще не пізнали Бога в своєму житі, чи тим, хто є номінальними християнам».

Цікаві відгуки про реколекції та о. Віталія залишила і сама вінницька молодь: «Якщо для тебе справжній священик  - це досі «батюшка с живатом і касічькай», який змушує читати і переказувати Біблію, то в мене для тебе гарні новини, адже я можу зруйнувати всі твої стереотипні думки. Знайомтесь, військово-медичний капелан УГКЦ Віталій Воєца. Підходжу я до нього, вітаюсь, а він дивиться перед себе і перше, що каже, це: «Чую звук, не можу поняти, звідки він», і починає так щиро і по-доброму сміятися. (Ех, ці особливості росту 155см). Взагалі, він надзвичайно крута людина і майстер своєї справи, який надихає. Провів класні лекції, які 100 відсотків стануть у пригоді кожному. Дякуємо!», - написала у соціальній мережі Анастасія Галушко.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next