АКТУАЛЬНО

У Вінниці відбулася презентація книжки Любомира Гузара. Вінничани пам’ятають Блаженнішого

Субота, 02 листопада 2019, 17:40
1 листопада у Вінниці відбулася презентація книжки Любомира Гузара «Про гріхи і чесноти» та його офіційної біографії. Захід провели в обласній бібліотеці імені Тімірязєва з ініціативи місцевої греко-католицької громади та настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці отця Григорія Рогацького.

У презентації взяли участь упорядниця книжки Блаженнішого Любомира й авторка його біографії Оксана Климончук, редактор обох видань Володимир Ільченко, а також заступниця директора музею «Центр історії Вінниці» історик Олеся Коваль.

Історик розповіла про зв’язки родини Любомира Гузара з Вінниччиною – зокрема про те, що його батько Ярослав Гузар служив в артилерії Українських січових стрільців на території краю.

«В основі книжки Любомира Гузара лежать його розмірковування про різні вади та чесноти людини, - сказала Оксана Климончук. – Ми часто зустрічалися з Блаженнішим, він наговорював свої думки… Книжка мала вийти ще за його життя, він дуже цікавився, як просувається робота».

Для написання біографії «Сходження Любомира Гузара» авторка, за її словами, провела інтерв’ю з родичами Блаженнішого, використала інформацію, яку почерпнула від нього ще за його життя, численні відеоматеріали та публікації.

Володимир Ільченко поділився враженнями від роботи на текстами. «Відчувається, що книжка Любомира Гузара просякнута екуменічним духом. Недарма Блаженнішого шанують не лише греко-католики чи навіть християни». За словами редактора, передмову до книжки написав лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Наприкінці заходу «шанувальники пам’яті мудрості Блаженнішого Любомира», як вони себе називають, ділилися своїми спогадами про Блаженнішого, який відвідував Вінницю. На презентацію завітали більш як сто гостей.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next