АКТУАЛЬНО

У Вінниці відбувся вечір пам'яті вбитої монахині Анни

Вівторок, 06 червня 2017, 17:45
1 червня 2017 року минуло 15 років із дня мученицької смерті сестри Анни, яка загинула, працюючи в парафії Покрови Пресвятої Богородиці міста Вінниця. Цього дня у храмі зібралися парафіяни на вечір пам'яті.

Вшанувати монахиню приїхали батьки пан Василь і пані Романія, а також співсестри (сестри служебниці Непорочної Діви Марії) с. Михайлина Горнакевич та с. Богдана. Про це повідомляє прес-служба парафії.

Сестри служебниці показали фото сестри, цитуючи записи її щоденника. Усі спогади, хоч і мали легкий відтінок смутку і жалю, але не було відчаю і трагедії, бо маємо віру у воскресіння і знаємо, що сестра Анна поруч, заступається за нас перед Богом.

Запам'ятали сестру Анну в цій парафії тим, що була відкрита, довірлива, щира, ніжна, терпелива і завжди дуже уважна. Кожен, хто ділився спогадами, доповнював інших, відтворивши правдивий образ сестри. За простотою дитини ховалася глибина Божої мудрості, покора, смиренність і справжня любов. Вона не просто слухала Слово Боже, вона його чула, виконувала і, що головне, впроваджувала в життя.

Шану і повагу в парафії віддали і батькам сестри Анни: «Що вражає дуже сильно - після трагічної смерті дочки вони не відвернулися від Бога і від Церкви, вони нікого не звинувачують, не тримають у серці злості, ненависті. Вони із покорою, хоч і з великим болем у серці, приймають і несуть цей хрест. Трагедія не виштовхнула з їхнього серця тепло і доброту», - зазначають очевидці вечора-пам’яті.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next