АКТУАЛЬНО

У Ялті відзначили п'ятиліття з нагоди освячення храму

Четвер, 23 червня 2016, 12:41
20 червня в м. Ялта (смт Відрадне) в Криму відбулися святкування п'ятирічного ювілею освячення храму Пресвятої Трійці. На свято приїхали паломники із Севастополя та Сімферополя.

Спільна молитва розпочалася Великою утренею та продовжилася Божественною Літургією, яку служив адміністратор паломницького центру Одеського та Кримського екзархатів о. Григорій Палига, ЧНІ, із дияконом Петром Токачем.

З нагоди п'ятирічного ювілею свої вітання і пастирські послання надіслали: владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський та Адміністратор Кримського екзархату; владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ (головний святитель храму Пресвятої Трiйці у смт Відрадне у 2011 р. Б.); владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький (Екзарх Одесько-Кримський до 2011 р. Б.).

Святу Літургію своїм співом прикрасили сестри Згромадження сестер святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії: с. Миколая Бубен, с. Василія Дільна та настоятелька згромадження с. Єлисавета Бігун, яка перебуває в Криму з візитацією.

Завдяки старанням диякона Петра Токача жителі Криму мали унікальну можливість вшанувати мощі Верховного апостола Петра.

Після Літургії відбулося освячення води та мирування присутніх. Люди, виходячи з храму, вітали одне одного та ділилися своїми враженнями.

Святкування п'ятої річниці освячення першого в Криму греко-католицького храму закінчилося трапезою і спілкуванням мирян та священнослужителів.

Повідомив д-н Петро Токач

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next