АКТУАЛЬНО

У Яремчі пройшли реколекції для катехитів і вчителів Коломийської єпархії

Четвер, 28 березня 2019, 14:47
24-26 березня 2019 року в Молодіжному центрі «Карпати» м. Яремче (Дора) проходили реколекції для катехитів і вчителів християнської етики Коломийської єпархії.

Організувала зустріч голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання Коломийської єпархії с. Єремія Іванишин.

У духовній віднові взяли участь двадцять катехитів, що успішно завершили перший навчальний курс для педагогів за формаційною програмою духового розвитку та реалізації християнського покликання «Покликані до любові та витривалості», який організовували Комісія УГКЦ у справах освіти та виховання і Громадська спілка «Католицька освіта».

Духовний провід під час реколекцій здійснював заступник голови Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання о. Петро Майба, СДБ. Він закцентував увагу на вихованні дітей і молоді та на формації педагогів і катехитів. У легкій та доступній формі викладу, спираючись на Боже Слово та власний досвід, провідник зумів торкнутися сердець слухачів. Лейтмотивом кожної духовної науки була любов, як бажання добра для себе та для ближнього, що випливає з Божої любові до кожної людини. «Наша віра, – наголосив о. Петро, – це стосунки; віра спирається на Бога, який є Любов’ю, на образ і подобу якого ми є сотворені, щоб, перебуваючи в єдності з Ним, докладати зусилля для виконання того, що він нас просить у кожний момент життя».

Приємним подарунком для учасників реколекцій став візит владики Василя Івасюка, Єпарха Коломийського. У теплій домашній атмосфері владика дав цінні поради, збагачені глибокою життєвою мудрістю.

В останній день духовних наук єпископ завітав до Молодіжного центру з букетом троянд, подарувавши кожному по квітці. Як кажуть реколектанти, це було надзвичайно вражаюче і приємно. Присутні спільно помолилися, а владика Василь поблагословив їх і побажав плідної праці. По завершенні реколекцій катехити отримали іменні сертифікати.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ssmi-ua.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next