АКТУАЛЬНО

У Євпаторії відзначили 5-ту річницю парафії УГКЦ

Вівторок, 10 серпня 2010, 13:11
8 серпня 2010 року відбулося святкування 5-ої річниці з часу заснування парафії Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ в м. Євпаторія. У молитві взяли участь: Преосвященний Владика Василь (Івасюк), Екзарх Одесько-Кримський, о. Богдан Костецький, настоятель парафії, о. Андрій Рак, священик Римо-Католицької парафії в м. Євпаторія, чотири священики УГКЦ, сестри Львівської Провінції Чину св. Василія Великого та миряни.
8 серпня 2010 року відбулося святкування 5-ої річниці з часу заснування парафії Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ в м. Євпаторія. У молитві взяли участь: Преосвященний Владика Василь (Івасюк), Екзарх Одесько-Кримський, о. Богдан Костецький, настоятель парафії, о. Андрій Рак, священик Римо-Католицької парафії в м. Євпаторія, чотири священики УГКЦ, сестри Львівської Провінції Чину св. Василія Великого та миряни. Моління розпочалося Утренею, в часі якої, Владика Василій здійснив поставлення в чин читця, співця, свічконосця та піддиякона семінариста Івано-Франківської духовної семінарії. Відтак розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія. Звертаючись у проповіді до вірних Владика Василій наголосив: „Пильнуйте ваші душі, щоб ніхто і ніщо не стало на перешкоді їх освяченню та спасінню”. По завершенні Літургії владика звершив чин освячення води, після якого, з вітальним словом звернувся п. Андрій Серветник. Він щиро привітав Владику Василія, о. Богдана та усіх присутніх з нагоди першого ювілею парафії УГКЦ в м. Євпаторія, побажав парафіяльній громаді плідних успіхів у своєму розвитку та швидкій побудові видимого храму. Слід відзначити, що у Божественній Літургії число вірних, які молитвою прославляли Бога за дар служіння Господу в м. Євпаторія сягало близько ста осіб. Чимало з них приступили до Святої Тайни Сповіді, а понад половина молільників прийняли Пресвяту Євхаристію. Святкування закінчилось многолітствієм церковній і державній владам. Відтак Владика Василій окропив вірних свяченою водою та спілкувався з учасниками молитовного свята.

Інформацію надав

Іван Медвідь

Додаток:

З історії парафії у Євпаторії

Від початку заснування до сьогоднішнього дня парохом парафії Покрову Пресвятої Богородиці в м. Євпаторія є о. Богдан Костецький. Він, ділячись історією заснування парафії сказав: „На початку парафія Покрову Пресвятої Богородиці  в м. Євпаторія нараховувала 5 осіб: священик, п. Віра Ковальчук та Господь Бог у Трьох Особах”. На даний час парафія нараховує близько вісімдесяти осіб. Усі парафіяни беруть активну участь у парафіяльному житті, допомагають одне одному та священику творити міцну Церкву. Вперше, за всю історію Одесько-Кримського екзархату в м. Євпаторія проводяться богослужіння російською мовою, в яких бере участь чимало мирян. Про це, також, свідчить утворений російськомовний парафіяльний хор. Спільними зусиллями Преосвященного Владики Василія, пароха о. Богдана, місцевих парафіян та жертводавців придбано земельну ділянку для будівництва храму.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next