АКТУАЛЬНО

В Євпаторії провели збори духовенства Кримського екзархату

Середа, 26 жовтня 2016, 10:38
25 жовтня 2016 року в м. Євпаторія відбулися збори духовенства Кримського екзархату.

На збори прибули всі священики, які нині служать у Криму. Захід розпочали зі спільної молитви, яку очолив декан Кримський, настоятель Свято-Покровського храму Євпаторії протоієрей Богдан Костецький.

У своєму слові отець Богдан передав усім присутнім вітання та архиєрейське благословення адміністратора Кримського владики Михайла (Бубнія). Висловлюючи вдячність усім отцям за нелегке служіння в Криму, священик наголосив, що «наше завдання як пастирів – захищати і підтримувати свою паству, згуртовувати її і вести до спасіння, особливо тепер, у непрості часи випробовувань».

«Час вашого служіння на цій Кримській землі є дуже успішним і його ви провели в невтомній праці, з повною самовіддачею і великими здобутками. Глибока віра, працьовитість і жертовність - це ті головні риси, якими Господь наділив вас, дорогі отці-ієромонахи, і які є головною рушійною силою у вашому житті. Щиро дякую, що в потрібний час ви допомагаєте духовно окормлювати наших вірних тут, у Криму», - сказав отець Богдан.

Після завершення спільної молитви отець-декан ознайомив душпастирів із проектною документацією будівництва храмів на Кримському півострові та розповів, що потрібно робити, щоб продовжувати та завершити будову вже розпочатих церков у Севастополі та Євпаторії. Отець Григорій Палига, ЧНІ, закликав молитися за швидке вирішення проблеми з постійними священнослужителями для міст Сімферополя та Керчі.

Молитвою та закликом до миру, любові й братерської єдності закінчилися екзархальні збори в Криму.

фото з архіву

Повідомив Олександр Шведов

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next