АКТУАЛЬНО

У Закарпатській області розпочалося засідання правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі»

Четвер, 25 лютого 2016, 11:29
24 лютого на базі відділу Державної пенітенціарної служби України в Закарпатській області розпочалося виїзне засідання правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі».

У засіданні взяли участь начальник управління соціально-психологічної роботи із засудженими апарату ДПтС України Ігор Андрушко, заступник начальника відділу ДПтС України в Закарпатській області Андрій Думнич та члени правління УМХМ «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі».

Членами правління місії було розглянуто питання реалізації навчально-професійні програми для капеланів, розподіл квот на навчання капеланів, представників різних конфесій. На цьому засіданні було обговорено перспективи проведення 13-14 квітня 2016 року міжнародної конференції «Сучасні підходи до питань пенітенціарного душпастирського служіння». Конференцію планується організувати на базі Інституту кримінально-виконавчої служби. 

Розвиток української пенітенціарної справи представники Церков пов'язують зі збереженням Інституту КВС. З огляду на розташування у Києві богословських закладів усіх християнських конфесій в цьому закладі можливий жвавий діалог для втілення пенітенціарної ідеї на перетині провідних фахових дисциплін, в тому числі християнської антропології.

Також учасники засідання прийняли рішення щодо спільного свідчення і проповіді в установах виконання покарань України при нагоді благодійного концерту фінської співачки, лауреатки Євробачення Ніни Астром. Метою проповіді є пошук спільного свідчення християн для подолання відчужень та непорозумінь, що трапляються у в'язнів. Вони потребують зрозуміти, що віра єднає, а гріх розділяє.

На завершення члени правління місії обговорили можливість та шляхи надання духовної та морально-психологічної підтримки персоналу ДПтС у зв’язку з перспективою реорганізації служби.

Пенітенціарне душпастирство за матеріалами Прес-служби
відділу ДПтС України в Закарпатській області

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next