АКТУАЛЬНО

У Зальцбурзі відзначать 70-річчя від заснування громади УГКЦ

Понеділок, 20 квітня 2015, 15:36
25 квітня голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян) візьме участь у відзначенні 70-річчя заснування парафії Святого Марка в Зальцбурзі.

У 1945 році, після закінчення Другої світової війни, декілька тисяч українців греко-католиків опинилися в таборах для біженців у Зальцбурзі та околицях. Десятки греко-католицьких священиків, що перебували в таборах, були об’єднані в деканат для обслуги віруючих. 22 травня 1949 вони відслужили першу Святу Літургію в церкві Святого Марка.

У 1951 році о. Іван Дашковський був висвячений на священика в Інсбруці та призначений душпастирем для української громади в Зальцбурзі. У таборі на Hellbrunneralle, 18 облаштували каплицю для проведення регулярних богослужінь. З 1959 року і до кінця XX сторіччя для богослужінь українці використовували церкву Святого Каєтана.

У 1999 році українська греко-католицька громада отримала будівлю церкви Святого Марка у розпорядження. Життя української громади пожвавлюється: українська школа, катехизація, урочисті заходи до знаменитих дат в житті Церкви та українського народу спільно з українським центром.

У 2013 році новим душпастирем для вірних в Зальцбурзі став о. Віталій Микитин. Церковне життя помітно активізувалося. Була обрана пасторальна рада, завдання якої - дбати про оживлення парафіяльного життя. Діє суботня українська школа; проводяться святкування визначних дат в житті українського народу і нашої Церкви; активно залучаються діти для різних заходів та концертів; проводиться катехизація для дорослих та дітей.

pmv.ugcc.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next