АКТУАЛЬНО

У Запоріжжі владика Степан (Меньок) уділив дияконські свячення. Новопоставлений диякон служитиме в Донецьку

Субота, 17 червня 2017, 15:37
15 червня, у свято Пресвятої Євхаристії, владика Степан, Екзарх Донецький УГКЦ, здійснив Чин поставлення в диякони піддиякона Дмитра Дєхтярьова. Свячення відбулися під час Архиєрейської Божественної Літургії в храмі Святого архистратига Михаїла в Запоріжжі.

Проповідницьке слово виголосив о. Андрій Бухвак, настоятель парафії: «Людина має унікальну можливість уже тут, на землі, переживати радість зустрічі з Богом. Бог, який входить через Святе Причастя в серце людини, дає нам силу йти по житті. Не потрібно їхати у великі відпустові місця, аби шукати сенсаційної зустрічі із Ним. Зустріч із великим Богом є можливою тут через Таїнство Пресвятої Євхаристії». За словами проповідника, для сучасної людини рятівними стовпами в розбурханому морі є Пресвята Євхаристія.

Наприкінці Богослужіння владика Степан звернувся до новопоставленого диякона Дмитра такими словами: «Ми всі бажаємо тобі сили і наснаги у священичому служінні на славу Божу і спасіння людське. Диякон Дмитро сьогодні переступив перший ступінь священичого служіння. За рішенням Синоду Єпископів, семінаристи-випускники, які вступають у подружній стан, повинні цілий рік прожити як чоловік і жінка. Тим самим вони повинні показати приклад мирянського подружжя». Додамо, новопоставлений диякон є корінним донеччанином і нещодавно він одружився. Здійснюватиме своє дияконське служіння в Донецьку.

Варто зазначити, диякон розпочав навчання у Львівській духовній семінарії і завершив його в Івано-Франківській духовній семінарії. Не стримуючи емоцій, диякон подякував усім за підтримку.

«Цього дня, коли почитаємо Пресвяту Євхаристію, я вдячний Богу і вам за молитви, які мене підтримали і допомогли. Я вдячний владиці Степану за те, що підтримував мене під час мого навчання в семінарії, коли було тяжко. Ніколи мене владика Степан не покидав. Єпископ мені завжди ставив лише одне запитання: «Чи ти хочеш?» Він завжди в мене вірив, навіть тоді, коли Бог мені посилав різні випробування. Вдячний о. Роману Вовку за підтримку і віру в мене. Пам’ятаю, як я ще малим ходив до собору в Донецьку і прислуговув. Отець Роман мене завжди навчав, як правильно поступати. Прошу всіх присутніх, ніколи не забувайте в молитвах тих священиків, які служать зараз у Донецьку й Луганську», − сказав диякон Дмитро Дєхтярьов.

Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату
Фото: с. Йосафата Цяпало

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next