АКТУАЛЬНО

У Зарваниці триває V Всеукраїнський турнір юних філософів і релігієзнаців

Середа, 15 травня 2019, 15:33
Урочисте відкриття фінального етапу V Всеукраїнського турніру юних філософів і релігієзнавців у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося 13 травня.

Цього року, як і п’ять років тому, змагання проходять на базі колегіуму для дівчат «Знамення». Щоб продемонструвати свої здібності, вміння та позмагатися за першість у турнірі, до Зарваниці прибуло п’ятнадцять команд-учасників із різних куточків України: Києва, Харкова,  Полтави, Черкас, Одеси, Сум, Волинської, Житомирської, Донецької, Івано-Франківської, Рівненської областей. Тернопільщину представляє команда Колегіуму для дівчат «Знамення».

Розпочалася зустріч привітальними словами. Спочатку до учасників турніру звернувся Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. Також присутніх вітали організатори заходу:  головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України п. Раїса Євтушенко, заступник начальника Управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації п. Ганна Зварич, представник Тернопільської обласної ради п. Ірина Шумада, директор Тернопільського інституту післядипломної освіти  п. Олександр Петровський.

Заступник голови громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при МОН п. Юрій Решетніков зачитав вітальну листівку від депутатської фракції «За духовність, моральність і здоров’я України».

Завершилося відкриття великоднім святом – гаївками, які для учасників підготували учнівські колективи навчальних закладів Тернопільщини. Юні філософи та релігієзнавці мали чудову нагоду ознайомитися з традиціями нашого краю. Турнір завершиться 16 травня.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next