АКТУАЛЬНО

У Зарваниці відбулася перша проща спільноти «Українська молодь – Христові»

Середа, 03 липня 2019, 11:07
29 червня до Марійського духовного центру «Зарваниця» з’їхалися представники чинних осередків спільноти «Українська молодь – Христові» УГКЦ на першу прощу.

Паломництво, яке було приурочене до 150-ї річниці від дня народження блаженної пам’яті о. Климентія Шептицького, зібрало близько 340 представників зі Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. Із ним співслужили священники-духівники УМХ. Архиєрей закликав молодь просити в Бога духовний дарів і найбільше – вічного життя (відеозапис проповіді).

Перед Святим Причастям відбулося складання присяги на вірність Христові та Його Церкві, значення якого пояснив духівник ГО "УМХ" о. Олег Харишин. Відтак було «читання Шептицького», під час якого усі роздумали над важливими тематиками послань і творів митрополита Андрея та його брата Климентія. Після ділення в групах відбулося підбиття підсумків і обмін думками.

Концерт духовної пісні на співочому полі став родзинкою програми прощі, адже у ньому свою творчість представили гурт «Зорі-Роси» під керівництвом о. Тараса Рисея, гурт семінаристів Дрогобицької семінарії «Quo Vadis» та лідер гурту «Метаноя» семінарист Іван Височанський.

Завершилася проща Молебнем до Пресвятої Богородиці перед її чудотворною іконою за всіх членів УМХ, меценатів та організаторів прощі.

Проща відбулася з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка за організацією молоді та провідників двох осередків УМХ м. Тернополя Ірини Винярської, Юлії Горішної та координатора УМХ в Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Ірини Драгущак.

Пресслужба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next