АКТУАЛЬНО

У Зарваниці відбулася щорічна Успенська проща

Субота, 29 серпня 2015, 11:40
27-28 серпня, на християнське свято Успіння Пресвятої Богородиці, до Зарваниці прибули десятки тисяч паломників на щорічну Успенську прощу. Найчисельнішою була присутність вірних Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, значна кількість яких йшла пішки 5-6 днів.

Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк) привітав паломників на чудотворному місці та очолив Божественну Літургію біля парафіяльної церкви, похід зі свічками, Молебень до Пресвятої Богородиці біля її монумента на площі біля джерела, а також Панахиду за воїнами АТО та всіма героями, які віддали своє життя за Україну.

У зверненні до вірних архиєрей особливо закликав вірних молитися за мир в Україні та бути небайдужими. Владика засвідчив про чудесні випадки, коли завдяки молитві до Пресвятої Богородиці були збережені життя воїнів. Відтак Митрополит перечислив та привітав усі паломницькі групи вірних, які ішли пішки до Зарваниці та подякував священикам Коломийсько-Чернівецької єпархії за духовний провід над прочанами.

Настоятель парафіяльного храму Зарваниці о. Володимир Топоровський зазначив, що цього року впродовж двох днів прощі був безперервний потік вірних, які хотіли приклатися та помолитися до ікони Матері Божої Зарваницької: "Люди починають вірити у Божу силу і направду щиро моляться. Найбільше тішить, що кожен починає розуміти необхідність ведення духовної боротьби. Воїни захищають державний кордон, а вірні – духовний".

Наступного дня на подіумі перед собором Матері Божої Зарваницької Архиєрейську Божественну Літургію служили п'ять архиєреїв УГКЦ: Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит архиєпархії святого Івана Хрестителя в Куритибі (Бразилія) Володимир (Ковбич), Апостольський адміністратор єпархії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині Даниїл (Козлінський), Єпарх Коломийсько-Чернівецький Василь (Івасюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк).

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

світлини Володимира Волянюка

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next