АКТУАЛЬНО

У Зарваниці голови комісій мирян обговорили проведення Всеукраїнського форуму мирянських спільнот

Понеділок, 18 травня 2015, 12:02
14-15 травня учасники тренінг-реколекцій для голів єпархіальних комісій у справах мирян обговорили організаційні питання та ідейні пропозиції Всеукраїнського форуму мирянських спільнот, який заплановано провести на Всеукраїнській молодіжній прощі у Зарваниці цього року.

Після Літургії в соборі Пресвятої Богородиці голови комісій мирян представили свої ідеї проведення Форуму мирянських спільнот та поділились думками щодо діяльності самих спільнот.

Зокрема, голова Комісії мирян Львівської архиєпархії запропонував долучити до Форуму ті організації, які, за його словами, десь трохи «згасають», щоб вони відчули свою потрібність. Рівно ж розповів про цьогорічну програму проведення Всеукраїнської прощі до Страдча з нагоди Дня мирянина і запросив єпархії долучитися до участі в паломництві.

Голова Комісії мирян Івано-Франківської єпархії звернув увагу на роботу зі ЗМІ. На його переконання, обмін відеорепортажами між єпархіями з діяльності спільнот у різних парохіях був би своєрідним ефективним спілкуванням, діленням досвіду та заохоченням для розвитку.

Пропозицію виїзних зустрічей-представлення спільнот з єпархій на Схід України озвучила Голова Комісії у справах мирян Тернопільсько-Зборівської єпархії. За її словами, «Комісія має місійний характер – шукати людину, заохочувати».

Зважаючи на різну специфіку єпархій та особливості роботи на Заході і на Сході, голова Комісії у справах мирян УГКЦ, о. Василь Білаш, звернувся з пропозицією організувати у кожній єпархії зустріч з єпископом, головою, представниками комісії мирян та координаторами парохіяльних спільнот. Випрацювати своє бачення проведення Форуму та представити його Комісії мирян УГКЦ.

У післяобідній час учасники тренінг-реколекцій помолилися Молебень до Пресвятої Богородиці та молитву вервиці за Україну. Відтак увечері, 14 травня, відбулася дружня зустріч «Повстанської пісні», яка, під звуки гітари, об’єднала Схід і Захід українською піснею.

Останнього дня зустрічі, 15 травня, після завершальної частини реколекційних наук, присутні відвідали могилу та помолилися Панахиду за упокій душі новопереставленого протоієрея о. Василя Поточняка.

Тренінг-реколекції у Зарваниці завершились обговоренням планів на поточний рік і наступні 10 років - «стратегія розвитку УГКЦ 2020» та молитовним читанням Святого Письма (Lectio Divina).

Кожен з учасників зустрічі на солодку згадку про Зарваницю отримав мед зі Свято-Троїцького монастиря, який ченці ЧСВВ зібрали з пасіки.

Нагадаємо, з 13 по 15 травня у Марійському відпустовому центрі «Зарваниця» проходили тренінг-реколекції для голів єпархіальних комісій у справах мирян УГКЦ. 

Комісія у справах мирян СДЄ УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next