АКТУАЛЬНО

У Зарваниці молитовно зустріли Новий рік за юліанським календарем

П'ятниця, 15 січня 2021, 09:32
Гарна традиція спільної молитовної зустрічі Нового року за юліанським календарем сформувалася в Марійському духовному центрі «Зарваниця».

Щороку  13 січня,  у переддень празника Обрізання Ісуса Христа та Святого Василія Великого,  сотні вірних прибувають до паломницького центру, щоб єднатися у спільній молитві, колядуючи та ділячись правдивою різдвяною радістю. Через посилення карантинних обмежень цього року у святкуванні взяли участь значно менше гостей. 

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк спільно з екзархом Бучацьким Дмитром Григораком, єпископом Кам’янець-Подільським Іваном Куликом, єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором Мартинюком та священнослужителями.  Чимало вірних долучалися до спільної молитви за допомогою трансляції наживо, яка здійснювалася у фейсбуку та на ютуб-каналі МДЦ «Зарваниця». В цей особливий час усі спільною молитвою дякували Господеві за прожитий рік, за всі отримані ласки та просили благословення на новий рік.

У  пастирському слові митрополит Василій, підсумовуючи прожитий рік, згадав про радості, тріумфи й перемоги, але також не забув про тривоги й смуток, які турбують нас зараз. «Віримо, що з Божою допомогою минулий рік оновив наші душі, зробив нас щедрішими на добрі діла й милосердя, щирішими в молитві, прихильнішими до ближніх і ближчими до Господа. Цього дня перепросімо  Бога за наші падіння в гріх та попросімо ласки завжди підніматися та йти вперед», - зазначив архиєрей.  На завершення митрополит щиро закликав усіх паломників усилено молитися за мир, спокій у нашій країні, за припинення епідемії коронавірусу й видужання усіх хворих.

На завершення святкування учасники Тернопільського осередку спільноти «Подружні зустрічі» представили різдвяне дійство - вертеп. Також цього дня архиєпископ і митрополит Василій приймав вітання з нагоди іменин.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next