АКТУАЛЬНО

У Зарваниці освятили копію хатини Матері Божої, яку збудували за точним ескізом із Назарета

Вівторок, 29 серпня 2017, 16:38
27– 28 серпня, на свято Успення Пресвятої Богородиці, до Зарваниці прибули десятки тисяч паломників на щорічну прощу. Незважаючи на дощ і град, паломницькі групи Івано-Франківської митрополії були чисельними, а значна кількість прочан йшла пішки 4–5 днів.

Знаково те, що Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк) здійснив Чин освячення храму – копії хатини Матері Божої, будівництво якої тривало декілька років. Святиня, яку збудували за точним ескізом помешкання, де проживала Богородиця, містить частину каменя від її житла.

«Освячений храм – наша спільна жертва перед престолом Всевишнього, ‒ сказав Митрополит. ‒ Будуючи цю хатину, ми дуже хотіли, щоб за святими молитвами кожного паломника, який сюди прийде, Бог допоміг нам вистояти, перемогти у війні та здобути мир для України. Ми просимо в небесної Покровительки доброї долі для своєї держави. Нехай ця хатина стане духовною силою нашого народу в цій війні. Дякуємо кожному за милостиню».

Чин освячення відбувся за участю Єпископа-помічника Теодора (Мартинюка) та Екзарха Луцького Йосафата (Говери).

Відтак Архиєпископ і Митрополит Василь вітав паломників біля парафіяльної церкви, де очолив Архиєрейську Святу Літургію. У зверненні до вірних він закликав вірних молитися за мир в Україні та не бути байдужими. Владика засвідчив про чудесні випадки, які сталися завдяки молитві до Пресвятої Богородиці. Також перечислив і привітав усі паломницькі групи вірних, які йшли пішки до Зарваниці, та подякував священикам Івано-Франківської митрополії за духовний провід над прочанами.

Далі відбувся похід зі свічками, Молебень до Пресвятої Богородиці біля її монументу на площі біля джерела, а також Панахида за воїнами АТО й усіма героями, які віддали життя за Україну.

Наступного дня на подіумі перед Собором Матері Божої Зарваницької Архиєрейську Божественну Літургію служив Єпарх Коломийсько-Чернівецький Василь (Івасюк).

У соборі Зарваницької Матері Божої служив Митрополит Василь, який після оголошення декрету Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, вручив ректору Марійського духовного центру «Зарваниця» отцю Володимирові Фірману високу церковну нагороду – мітру.

Прощу приурочили 100-й річниці об’явлення Пресвятої Богородиці у Фатімі та 125-й річниці від дня народження патріарха Йосифа (Сліпого).

www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next