АКТУАЛЬНО

У Зарваниці планують увіковічнити пам'ять про українського мігранта

Вівторок, 03 лютого 2015, 14:18
У Зарваниці планують встановити і освятити пам’ятник українським мігрантам з нагоди X ювілейної прощі родин мігрантів із Самбора до Зарваниці. Про це повідомив голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян).

2 лютого в Марійському відпустовому місці в Зарваниці відбулася робоча зустріч щодо встановлення пам’ятної споруди мігрантам. У зустрічі взяли участь: голова ПМВ владика Йосиф (Мілян), Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк), представники ПМВ, члени оргкомітету Всеукраїнської пішої прощі мігрантів "Самбір-Зарваниця" та скульптори київської творчої майстерні Сидорука та Крилова.

Під час зустрічі митці представили два варіанти пам’ятної споруди мігрантам із відповідними інтерпретаціями символіки, які представлені в роботах. Одноголосно був обраний один з проектів пам’ятника. Водночас учасники зустрічі висловили свої зауваження та пропозиції щодо вдосконалення пам’ятника для кращої інтерпретації українського мігранта.

Нагадаємо, цього року відбудеться відзначення ювілейної десятої Всеукраїнської пішої прощі родин мігрантів із Самбора до Зарваниці, яка проводитиметься з 14 по 23 серпня 2015 року. На завершення прощі планується освячення пам’ятника мігрантам, який встановлять на території відпустового місця в Зарваниці.

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next