АКТУАЛЬНО

У Зарваниці провели прощу медичних працівників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Понеділок, 25 червня 2018, 12:17
23 червня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася професійна проща медичних працівників. Незважаючи на дощову погоду, до чудотворного місця прибуло кілька сотень лікарів, фельдшерів, медичних сестер та інших працівників цієї сфери з Тернопільської та Хмельницької областей.

Паломництво розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією у соборі Зарваницької Матері Божої, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк).

«Дорогі наші лікарі та медичні працівники, ви є тим добрим самарянином, творячи щоденно діла милосердя хворим, які звертаються до вас по допомогу. Милосердя – це глибокий вияв любові до наших ближніх, до наших пацієнтів. Тих, хто у хворобі особливо потребує нашої підтримки та доброти…», – звернувся до медичних працівників Митрополит під час проповіді.

Звернувся до прочан і лікар за фахом, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук: «У цьому благословенному місці ми збираємося уже не вперше. У цій традиції дуже глибока символіка. Нині проходять терапію для душі ті, хто щодня рятує людські життя чи допомагає новому життю побачити світ… Спільна із священнослужителями проща – це знак неабиякого Божого благословення для всіх. Медичні працівники зцілюють і тіло, і душу, а без Божої ласки та благословення зробити це неможливо. Тут, у Зарваниці, в Марійському духовному центрі, відновлюємо свої сили, знаходимо спокій в молитві та одержуємо благословення на працю».

Як каже голова комісії душпастирства охорони здоров’я Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Андрій Желізко, на таких заходах медики відчувають, що Церква піклується про них, що хтось про них дбає і допомагає в їхній нелегкій роботі, адже лікування – це турбота не лише про фізичний, а й про духовний стан хворих.

Після Богослужіння Митрополит Василій привітав усіх прочан, уділив архиєрейське благословення та подарував пам’ятні ікони Зарваницької Богородиці очільникам медичних закладів. А відтак відбулося освячення води та Хресна дорога. У каплиці Святого Юрія Переможця відслужили Панахиду за героями, які віддали життя за волю і незалежність України.

На закінчення в парафіяльній церкві паломники помолилися перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.zarvanytsya.org та www.te-rada.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next